Acasă Actualitate Motocicliștii pierduți în pădurea din județul Arad au fost găsiți pe un...

Motocicliștii pierduți în pădurea din județul Arad au fost găsiți pe un traseu închis

527
DISTRIBUIȚI

Duminică seara, o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru soțuil său și încă doi bărbați, toți trei motocicliști, care s-au rătăcit în pădureîntre Șoimoș și Căsoaia. În căutarea lor au pornit zeci de persoane, pentru a-i recupera. Ei au fost găsiți de un echipaj de salvamontiști. Ei povestesc cum s-a desfășurat căutarea și găsirea motocicliștilor: „După solicitarea coordonatelor GPS, prin suprapunerea lor peste harți topografice și fotografii aeriene, cei trei au fost localizați între creasta Șoimoșului și Valea Milovei într-o zonă greu accesibilă în apropierea unui afluent al văii Milova. O echipă formată din cinci salvatori montani a pornit de urgență în căutarea acestora. Salvamontiști au urcat pe Valea Jernoviței cu o Dacia Duster, unde, dupa câțiva kilometri, din cauza drumului impracticabil căutarea a fost continuată pe jos, cei trei motocilisti fiind găsiți în jurul orei 22:30.

După de au fost hidratați și alimentați aceștia au fost însoțiți până în valea Jernovița unde, în jurul orei 1:00AM, au fost predați unui echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care i-a transportat pe cei trei până în localitatea Șiria unde aveau lăsate automobilele. Căutarea și evacuarea celor trei a fost îngreunată din cauza faptului că zona a fost grav afectată de urmările furtunii din septembrie 2017, când sute de arbori au fost doborâți de vânt pe creasta Șoimoșului, unde în urma evaluărilor realizate în teren, atât în 2017 cât și în 2018, SALVAMONT Arad a anunțat închiderea accesului turiștilor pe sectorul cuprins între Vf. Diedovița și Vf. Livorscu (Creasta Principală) de pe traseul turistic Șoimoș – Cetatea Șoimoș – Creasta Șoimoșului – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj bandă albastră)”.

SALVAMONT Arad recomandă turiștilor în continuare să nu planifice drumeții pe traseele turistice închise din județ, riscul de accidentare sau rătăcire fiind crescut.

Comentarii

comentarii