Acasă Sport Măsuri de securitate dure pentru partida Fortuna Covaci – UTA

Măsuri de securitate dure pentru partida Fortuna Covaci – UTA

474
DISTRIBUIȚI

Meci de infarct la Covaci…
Interes enorm pentru partida Fortuna Covaci – UTA. Biletele s-au epuizat în urmă cu mai bine de o săptămână, pentru partida care începe sâmbătă, de la ora 11, la Covaci. Duşmani declaraţi ai galeriei lui Poli, fanii lui UTA vor veni în număr extrem de mare în micuţa localitate de lângă Timişoara. Chiar dacă le-au fost rezervate doar 100 de bilete, sâmbătă ar putea fi de zece ori mai mulţi arădeni, la câţiva kilometri de Timişoara, care speră să vadă meciul prin gardul ce împrejmuieşte terenul…

Grad mediu de risc…

Aproape de fiecare dată când UTA a venit în Timişoara, au avut loc ciocniri între fani. Cu toate acestea, meciul este considerat de jandarmi unul cu „grad mediu de risc”. Doar 70 de jandarmi vor păzi arena din Covaci. Firma privată de securitate angajată de Fortuna şi-a luat însă măsuri de securitate sporită şi a dublat efectivele, pregătindu-se de ce poate fi mai rău. Partida ce contează pentru etapa 21 din Divizia „B”, seria a II-a, va fi una aparte pentru ambele formaţii. UTA este pe locul 3, la două puncte de liderul Târgu Mureş şi visează la promovare, în timp ce „dacii liberi” cred încă în minunea salvării de la retrogradare.

Liderii de galerii au promis pace

Organizatorii şi-au luat măsuri stricte de sigurnaţă, dar nu exclud eventuale ambuscade pe drumul fanilor arădeni către Covaci. „Atât Jandarmeria, cât şi Poliţia ne-au asigurat că totul va fi în ordine şi că sunt pregătiţi să intrevină cu efective sporite în caz de orice. Am vorbit şi cu şefii suporterilor de la UTA şi Poli. Ei ne-au asigurat că nu va ieşi vreun scandal. Fanii lui Poli nu vor veni în grupuri organizate la meci, arădenii au 100 de bilete, dar probabil vor fi mult mai mulţi. Chiar dacă fanii lui UTA vor fi însoţiţi de jandarmi de la Arad, nimeni nu poate băga mâna în foc că nu s-ar putea petrece o eventuală ambuscadă în Timiş între suporterii timişoreni şi arădeni”, ne-a declarat Octavian Stănciu, directorul de imagine de la Fortuna Covaci.

Echipă solidă, atinsă de probleme financiare

Dacii liberi nu au pierdut nicio partidă în acest retur. În ultima etapă, Covaciul a câştigat fără joc, 3-0, partida cu Jiul, echipă exclusă din campionat. „Îi văd pe băieţi relaxaţi, motivaţi şi concentraţi. Respectăm UTA, este un nume greu în fotbalul românesc, dar sunt convins că băieţii vor face tot posibilul ca cele trei puncte să rămână la Covaci”, a spus Remus Steop, antrenorul principal al „dacilor liberi”. O echipă cu probeleme financiare, dar care are faţă de prima divizie, UTA este obligată să câştige la Covaci, pentru a rămâne în cărţile promovării. Arădenii au în lot jucători extrem de experimentaţi – Mihuț, ce a trecut pe la Dinamo, Mitu, fost la Steaua şi Anderlecht, dar și Batin, împrumutat de la CFR Cluj, actualul golgheter al seriei. Arădenii au şi doi jucători străini în echipă, croatul Pocuca și nigerianul Eze. Trei internaționali de juniori U19 fac în acest moment parte din lotul alb-roşilor: Chindriș, Purece şi Țucudean.
 

Comentarii

comentarii