Acasă Actualitate Mucegai, insecte și degradare! Protecția Consumatorilor Timiș a dat amenzi de 92.500...

Mucegai, insecte și degradare! Protecția Consumatorilor Timiș a dat amenzi de 92.500 lei și a închis temporar trei agenți economici

DISTRIBUIȚI

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat, pe data de 17 noiembrie 2022, o acțiune de control care a vizat 13 operatori economici din Deta și 2 operatori economici din Jebel.

Au fost controlați S.C.  NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CÂTA MARIANA II,  VERTOPAN TEREZIA FOOD II, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CASI CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Deta și S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat mai multe sancțiuni și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 3 unități, respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta și S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel”, a informat CJPC Timiș  vineri 18 noiembrie 2022.

Iată sancțiunile: 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.500 de lei, 3 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 3 unități, respectiv S.C. BRATEANU & BRATEANU SRL (LORIS BAR & PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta și S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la: utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente ruginite, comercializarea unor preparate fără data preparării, neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor, nerespectarea condițiilor de depozitare, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte, comercializarea unor legume și fructe depreciate, utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, existența insectelor vii și moarte în spațiul de producție, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite, folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător, existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare, comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai și comercializarea unor produse expuse la vânzare cu ambalaje deteriorate, lipsite în totalitate de etichete cu elemente identificare – arată CJPC Timiș.

Comentarii

comentarii