Acasă Sport Mulţi nervi şi încă un egal. Poli Timişoara – FCM Târgu Mureş...

Mulţi nervi şi încă un egal. Poli Timişoara – FCM Târgu Mureş 0-0

354
DISTRIBUIȚI

Dusan Uhrin jr: Cele mai importante meciuri vor fi cele cu Oţelul şi Vaslui

Încă o şansă ratată de Politehnica Timişoara de a urca pe locul I în Liga I, elevii lui Duşan Uhrin Jr. nereuşind să învingă formaţia FCM Târgu Mureş în meciul din cadrul etapei a XXVIII-a din prima ligă. Bănăţenii nu au putut să treacă peste eşecul din etapa trecută în faţa celor de la Rapid, şi s-au împiedicat din nou într-un meci pe teren propriu în faţa unei echipe din a doua parte a clasamentului Ligii I.

 Tehnicianul timişorenilor a decis să-i trimită în teren împotriva formaţiei conduse de fostul tehnician al alb-violeţilor, Ioan Ovidiu Sabău, pe Pantilimon, Helder, Burcă, Ghionea, Sepsi, Curtean, Alexa, Goga, Zicu, Magera şi Zăgrean. Partida a început cu echipa gazdă încercând să preia conducerea încă de la început însă prima ocazie de gol a bănăţenilor a venit de-abea în minutul 20 când şutul lui Helder a fost prins de portarul oaspeţilor. Echipa din Târgu Mureş a trecut pe lângă deschiderea scorului 12 minute mai târziu, însă fără nici-un rezultat. Jocul a devenit unul de uzură pentru ambele echipe, formaţia oaspete respingând cu brio orice intenţie de atac a alb-violeţilor. După ce în minutul 38, Helder şutează pe lângă poarta lui Balauru, vine şi cea mai mare ocazie de a înscrie pentru timişoreni, Zăgrean eluând cu capul, din cinci metri, exact în braţele lui Balauru, după o lovitură liberă executată de Goga. Scorul la pauză, înscris pe tabela de pe arena „Dan Păltinişanu” a fost 0-0. Bănăţenii pornesc tare în partea secundă a înfruntării, Zăgrean trecând încă o dată pe lângă deschiderea scorului. Timişorenii au continuat să preseze însă golul nu a venit, portarul echipei din Târgu Mureş reuşind să facă minuni, închizând practic poarta echipei oaspete. Tameş, urmat zece minute mai târziu de Magera trec pa lângă gol, şuturile ambilor jucători trecând pe puţin de poarta adversă. În minutul 70 Pantilimon a ieşit la rampă salvând din nou formaţia bănăţeană de primirea unui gol, însă, în urma intervenţieiportarul bănăţean a fost schimbat acesta fiind lovit de atacantul mureşenilor, Astafei. Cu zece minute înainte de finalul partidei, alb-violeţii ratează două lovituri libere prin Alexa şi Zicu, partida dând semne că se îndreaptă către un rezultat de egalitate. În minutele de prelungire, bănăţenii au beneficiat de un penalty, însă, golgeterul Ligii I, Ianis Zicu, nu l-a putut învinge pe portarul echipei oaspete, astfel că meciul s-a încheiat la egalitate 0-0. Aşadar, în urma egalului obţinut în faţa celor de la FCM Târgu Mureş, Poli Timişoara staţionează pe locul II, şi speră ca Oţelul să se împiedice în prima zi de Paşti la Bistriţa pentru a mai putea spera la locul I. 

Dusan Uhrin jr: Cele mai importante meciuri vor fi cele cu Oţelul şi Vaslui

Antrenorul echipei FC Timişoara, Dusan Uhrin jr, a declarat, sâmbătă, după remiza din partida cu FCM Târgu Mureş, scor 0-0, că cele mai importante meciuri ale finalului de sezon vor fi cele cu Oţelul Galaţi şi FC Vaslui, contracandidatele la câştigarea titlului.  "E păcat că nu am reuşit să câştigăm, dar trebuie să mergem mai departe. Adversarul de azi a jucat foarte retras şi nu am reuşit să marcăm. Noi trebuie să mergem mai departe, e aceeaşi distanţă faţă de adversari. Cele mai importante meciuri, probabil, vor fi cele cu Oţelul şi Vaslui, dar trebuie să mai facem multe puncte până atunci. Toţi suntem vinovaţi pentru acest semieşec, fotbalul este un sport de echipă. Nu cred că există un blocaj psihic", a spus Uhrin. 
Tehnicianul bănăţenilor consideră c formaţia sa a făcut tot ce a putut pentru a câştiga acest meci: "Am făcut tot ce am putut pentru a câştiga acest meci, dar din păcate nu am reuşit să străpungem apărarea adversă, mai ales în a doua repriză, iar când am reuşit nu am fost precişi. Nu am reuşit nici din penalti, dar mergem mai departe, ştiam că va fi greu. Zicu a dat până acum patru goluri din penalti, ce poţi să-i spui decât să treacă peste asta şi să fie pregătit pentru următorul meci, peste trei zile". Echipa FC Timişoara a terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia FCM Târgu Mureş, într-un meci din etapa a XXVIII-a a Ligii I.

Comentarii

comentarii