Acasă Cultura Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040: inteligenţa artificială, automatizarea şi...

Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040: inteligenţa artificială, automatizarea şi robotizarea

DISTRIBUIȚI

La Timișoara se lansează. în premieră, un concurs de eseu şi proză scurtă cu tema “Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040”. Concursul este deschis publicului larg din orice categorie de vârstă, formare profesională sau loc.

Concursul este unul individual, în cadrul căruia se oferă 3 premii în valoare 1.000 lei, 500 lei şi 300 lei. Criteriile de evaluare sunt 50% relevanţa pentru temă, 50% creativitate şi bibliografie relevantă, în cazul eseului, respectiv 50% construcţie narativă şi stil, în cazul prozei. Orice gen de proză scurtă este valid, orizontul anului 2040 fiind fixat nu foarte îndepărtat în timp, pentru a putea avea o conexiune relativ realistă şi cu cotidianul actual.

Partener principal al Societăţii ErgoWork în promovarea concursului de proză scurtă şi pentru publicarea prozelor scurte premiate este platforma literară Laconic. De asemenea, menţionăm că dimensiunea cerută pentru proza scurtă este de maximum 1000 și minimum 50 de cuvinte.

Toţi câştigătorii primesc ca premiu şi un sejur de 3 zile cu transport, cazare şi masă care include participarea la evenimentele Outdoor Office Day Iulius Timisoara din 15 iunie, o călătorie – dezbatere de idei pe traseul feroviar Oraviţa – Anina şi retur, cunoscut şi sub numele de Semeringul Bănăţean, în data de 16 iunie, participarea la un atelier de scriere creativă în Comunitatea Artistică Socolari din Caraş Severin, precum şi un atelier de modelare artistică la Tajo Socolari în data de 17 iunie. Participarea premianţilor la sejur este opţională, dar trebuie confirmată odată cu comunicarea câştigării premiului.

Termenul maxim de transmitere a lucrărilor este 10 mai 2023 la adresa de email: ergoworksociety@gmail.com.

Jurizarea pentru concursul de proză scurtă va fi făcută de profesorul şi editorul Eli Bădică, în baza unei preselecţii de 10 proze făcute de către membrii Societăţii ErgoWork. Detalii: https://meaningandfusion.work/2023/03/24/munca-in-viata-cotidiana-la-orizontul-anului-2040/.  Evenimentele Meaning & Fusion of Work propun o amplă reflecție interdisciplinară, dezbatere și cercetare, atât din perspective științifice, cât și cultural-artistice, asupra unor întrebări cheie despre evoluția societății, după cum urmează:

Inteligenţa artificială, automatizarea şi robotizarea ne va transforma pe majoritatea dintre noi într-o categorie irelevantă economic? Există împlinire vocaţională fără sentimentul utilităţii şi relevanţei vieţilor noastre pentru semeni? Slujbele foarte creative care presupun multă inovaţie şi iniţiativă sunt potrivite pentru toată lumea? Sportul, arta, dezvoltarea comunitară, protejarea mediului şi a biodiversităţii, care presupun aceleaşi calităţi ca şi competitivitatea, creativitatea şi iniţiativa necesare şi în job-urile viitorului, ar putea suplinii nevoia umană de sens al existenţei şi cele adiacente ca apartenenţa şi recunoaşterea în cadrul comunităţii, când majoritatea populaţiei nu are aceste abilităţi foarte dezvoltate?

Ce înseamnă locuirea, munca, împărtăşire materială şi emoţională cu sens şi în echilibru cu mediul natural şi biodiversitatea? Pentru informații suplimentare referitoare la concurs: Sebastian Capotescu (ergoworksociety@gmail.com, număr de mobil: 0749.116.230).

 

 

 

Comentarii

comentarii