Acasă Administraţie Muncă ”la negru”, la o primărie din Timiș

Muncă ”la negru”, la o primărie din Timiș

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii primăriei unei comune din judeţul Timiş sunt acuzaţi de inspectorii de muncă pentru că ar fi angajat fără acte 13 muncitori zilieri. Inspectorii l-au amendat pe primar, dar edilul a contestat amenda, în instanţă, pe motiv că a plătit oamenii, absolut legal.

Totul a pornit de la un control al Curţii de Conturi, făcut la primăria din Maşloc. Verificările au scos la iveală că autorităţile locale au angajat ca zilieri, 13 muncitori, fără forme legale. Erau trecuţi într-un caiet şi plătiţi în funcţie de numărul de ore lucrate.

Oamenii făceau curăţenie prin comună şi reprezentanții primăriei din Maşloc au precizat că lucrau practic ca zilieri, pentru că instituţia are un număr limitat de posturi şi sunt multe activităţi care nu pot fi acoperite cu angajaţii pentru care există contract de muncă.

Funcţionarii de la Curtea de Conturi au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, care a amendat primăria cu 200.000 de lei. Primarul din Maşloc spune că la mijloc ar fi vorba despre rea voinţă pentru că astfel de angajări se practică de mult în primărie şi că toate controalele de până acum au arătat că practica este legală.

Edilul a contestat decizia, în instanţă şi a obţinut anularea amenzii şi transformarea sancţiunii într-un avertisment. Decizia nu este însă definitivă.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii