Acasă Actualitate Muncă patriotică la Timișoara. Nicolae Robu i-a scos pe angajații societățlor primăriei...

Muncă patriotică la Timișoara. Nicolae Robu i-a scos pe angajații societățlor primăriei la măturat străzile

757
DISTRIBUIȚI

Timişoara a fost acoperită de mizerie, în ultimele patru luni devenind un veritabil depozit de gunoaie de orice fel. Acum, Nicolae Robu vrea să o facă curată în forţă, cu angajaţii societăţilor din subordine, pentru că până va intra în pâine firma care a câştigat licitaţia pentru serviciile de salubrizare are termenul legat până spre … după Paşti.

Aşa că străzile urbei sunt pline de oameni în salopete, dotaţi cu mături, cu lopeţi, cu tot ce le mai trebuie pentru a asculta comanda edilului, “Timişoara curată”.

În teren sunt până la trei sute de salariaţi de la Horticultura, STPT, Drumuri municipale, Pieţe, Colterm şi Aquatim, dar şi penitenciarul dă o mână de ajutor cu condamnaţi care vor şi au dreptul la muncă.

Ei au început cu arterele principale unde curăţă carosabilul, trotuarele, inclusiv muchiile dintre carosabil şi trotuare, unde s-a depus strat gros de frunziş, noroi, gunoaie menajere şi din nou frunziş şi praf. Aquatim va spăla drumurile, pentru că este pericol de a li se înfunda cu mizeria stradală canalele.

După ce se vor termina de curăţat arterele principale, muncitorii vor intra şi pe străzile colaterale, mai mici, din toate cartierele.

Desigur, nu e rău deloc dacă şi cetăţenii ar fi mai civilizaţi nu ar păstra curăţenia, dacă poliţiştii locali ar mai coborî din birouri să ia la pas oraşul şi să se dea amenzi celor lipsiţi de bunul simţ civic.

Firma care a câştigat licitaţia pentru salubrizarea municipiului, Brantner Servicii Ecologice, a promis că vrea să se apuce cât mai repede de treabă, dar până cumpără utilajele necesare şi până îşi deschide primul punct de lucru în oraş, are vreme, 90 de zile, de la data semnării contractului, din luna februarie, adică exact după Paşti. Oraşul nu mai poate aştepta.

Contractul a fost semnat de primărie cu firma este pe patru ani, în valoare totală de circa 18 milioane de euro.

 

Comentarii

comentarii