Acasă Cultura Murmure, albă tăcere. Muzeul de Artă  propune timișorenilor întâlnire cu artista Doina Mihăilescu

Murmure, albă tăcere. Muzeul de Artă  propune timișorenilor întâlnire cu artista Doina Mihăilescu

DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă (MNAR) Timișoara, din Piața Unirii nr. 1, propune bănățenilor întâlnire cu artista Doina Mihăilescu prin intermediul expoziției personale Murmure, albă tăcere.

Cunoscută fiind drept o fire profund creștină, artista expune o viziune extrem de sensibilă și foarte personală asupra unor teme religioase pe care le cercetează de mult timp, argumentând astfel unul dintre cele mai sincere discursuri.

Pornind de la afirmația autoarei – eu nu pictez, eu îmi aduc aminte –putem spune că, prin tot ceea ce face, Doina Mihăilescu este într-o continuă căutare a sensului raporturilor cu divinitatea, o legătură pe care o simte implantată în sufletul omenesc din timpuri primordiale și pe care încearcă să și-o explice folosindu-și darul artistic cu care a fost înzestrată.

Cum spune și criticul Mircea Oliv, pentru Doina Mihăilescu arta este lămurirea ființei.

Expoziția este dominată de alb, de tonuri deschise și sensibile de culoare și de forme care relevă o mână sigură de iconar contemporan, care compun o atmosferă contemplativă, sobră, de introspecție, sacralizând astfel spațiul în care este prezentă.

O puteți vizita, începând cu data de 3 februarie, până în 31 martie, la etajul al II-lea al Palatului Baroc, în proximitatea Colecției de Artă Veche Românească din Banat, cu care relaționează firesc, și a sălii Baroce, un spațiu cald, recunoscut pentru excelenta acustică de marii muzicieni care i-au călcat pragul, îndeamnă Paula Cristina Cionvică, din cadrul MNA Timișoara.

 

Comentarii

comentarii