Acasă Eveniment Mustafa, un kurd refugiat din Irak, descoperit în Parcul Botanic din Timişoara...

Mustafa, un kurd refugiat din Irak, descoperit în Parcul Botanic din Timişoara de celebrul sportiv Ştefan Cojocnean

1668
DISTRIBUIȚI

Celebrul sportiv Ştefan Cojocnean în timp ce făcea sport în Parcul Botanic a mai descoperit un migrant, pe Mustafa, chiar de Sfânta Marie, un kurd refugiat din Irak.

El l-a predat poliţiei, dar l-a dus şi la un patron arab de fast-food unde i-a dat o porţie de mâncare. Iată povestea spusă de Cojocnean: “Eu l-am predat poliției, eu îl ajut. L-am regăsit pe Mustafa în Parcul Botanic şi aşa am aflat că nu ştie limba arabă sau engleză, ci doar kurda din Irak, acum având o adeverință provizorie de şedere pe teritoriul României. Vroia să lucreze pentru a mânca şi aşa că l-am dus , mă gândeam eu la arabii lui, şi unde patronul de la Falafel King imediat i-a dat o farfurie plină de mâncare, mulțumindu-mi şi dorind să mă servească cu ceva. Am refuzat. Dar m-am bucurat să văd ospitalitatea arabă pentru un refugiat kurd aici la Timişoara.
Am o întrebare retorică pentru cârcotaşii mei care nu au înțeles că întotdeauna vreau să fiu echidistant, şi pot fi doar dacă sunt atent la toate amănuntele: Tu câți refugiaţi găsiți pe stradă ai ajutat?”, spune Cojocnean.

 

Comentarii

comentarii