Acasă Actualitate Muzeul Revoluției, de la Timișoara, își schimbă numele înainte de a deveni...

Muzeul Revoluției, de la Timișoara, își schimbă numele înainte de a deveni realitate

DISTRIBUIȚI

La propunerea senatorului PNL Timiș, Alina Gorghiu, ministrul Culturii a găsit un nou nume pentru Muzeul Revoluției de la Timișoara. Acesta ar urma să se numească Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste Lepa Bărbat, a spus ministrul Culturii.

”Muzeul Revoluției care va fi construit la Timișoara va purta numele Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste Lepa Bărbat, pentru că a fost primul erou al Revoluției, este un simbol local și trebuie să dăm instituțiilor o față umană. Am obținut deja acordul familiei și sunt absolut onorați pentru ca avem această inițiativă”, a spus Gheorghiu.

Lepa Bărbat este o timișoreancă împușcată mortal, în 17 Decembrie 1989, atunci când se afla cu familia ei, pe stradă la Timișoara, în Piața Libertății. Ulterior, corpul ei a fost luat de la Morga Spitalului Județean Timișoara și dus la Popești Leordeni, unde a fost incinerat, cenușa fiind ulterior aruncată în canal. În acel incident a fost rănit și soțul acesteia, fetița, atunci de 12 ani, scăpând de gloanțe.

Comentarii

comentarii