Acasă Cultura Muzeul Satului Bănățean organizează simpozionul științific Tradiție și modernitate în satul românesc,...

Muzeul Satului Bănățean organizează simpozionul științific Tradiție și modernitate în satul românesc, la Timișoara

650
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează simpozionul științific Tradiție și modernitate în satul românesc aflat la ediția a IV-a, între 26 – 28 noiembrie, la hotel Lido din Timișoara.

”Anul acesta ne regăsim la a patra ediție a simpozionului Tradiție și Modernitate în Satul Românesc. Manifestarea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara este finanțată de către Consiliul Județean Timiș și reunește cercetători și specialiști din muzee și instituții de profil din Timișoara, Arad, Reșița, Caransebeș, București, Constanta, Zalău, Craiova și Târgu Jiu. Simpozionul se va deschide miercuri 27 noiembrie la ora 12 la hotelul Lido, urmând ca în prima zi să se desfășoare lucrări în plen. Joi, 28 noiembrie, lucrările vor fi pe secțiuni, pe durata întregii zile. Va avea loc și o masă rotundă, unde se vor dezbate probleme ale patrimoniului național cultural“, transmit reprezentanții Muzeului Satului Bănățean.

Responsabili de proiect șunt muzeografii dr. Andrei Milin și dr. Cătălin Balaci.

Artă și măiestrie – țesături de interior din Banat, de la începutul secolului XX, la Muzeul Satului Timișoara

De asemenea, joi, 28 noiembrie 2019, de la ora 12.00, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va avea loc vernisajul expoziției „Artă și măiestrie – țesături de interior ”, realizată de muzeograf-etnograf Aurora Manda.

Aici vizitatorii vor putea admira țesături tipice din Banat, ornamente de interior, de la începutul secolului al XIX lea și începutul secolului XX, din colecția Patrimoniu a Muzeului Satului Bănățean, de la Pădurea Verde Timișoara.

Comentarii

comentarii