Acasă Actualitate Muzică medievală la castel

Muzică medievală la castel

DISTRIBUIȚI

Muzeul Banatului din centrul Timişoarei este numit de acum încolo numai cu apelativul de castel. Pentru că acesta (Castelul Huniade – sediul Muzeului Banatului) va fi restaurat şi se va merge pe această idee de castel în continuare şi în transformarea muzeului într-un punct de atracţie turistică. De altfel, cu câteva zile în urmă tocmai s-a finalizat o tabără de sculptură în spatele clădirii Muzeului Banatului, ce a purtat titulatura “La Castel”. Tot la castel va avea loc de acum încolo şi Atelierul de Muzică Medievală.. La acest Atelier sunt înscrişi în prezent 30 de copii, care sub supravegherea profesorului Ioan Mătăsaru, învaţă să cânte muzică medievală.
Iar această iniţiativă a dat roade, fiind creat grupul Flores Castelli.
Primul concert al prichindeilor va avea loc în 1 iunie de la ora 10 la Casa Armatei.
Următorul concert se speră că va fi organizat la Castelul Huniade.
De altfel, Consiliul Judeţean Timiş şi asociaţia formată din SC Matrix Eurodesign SRL din Lugoj şi Universitatea Politehnica Timişoara (Facultatea de Arhitectură) au încheiat contractul pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi documentaţiei de licitaţie pentru execuţia lucrărilor de restaurare şi refuncţionalizare a Castelului Huniade.
Valoarea contractului este de 164.000 euro (fără TVA), bani care provin de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Comentarii

comentarii