Acasă Eveniment Muzica dată prea tare, problemă atât la apartamente, cât și la baruri...

Muzica dată prea tare, problemă atât la apartamente, cât și la baruri și cafenele

606
DISTRIBUIȚI

Treisprezece sancțiuni au aplicat polițiștii locali, în ultimele două săptămâni, pentru tulburarea liniștii publice și a liniștii locuitorilor. Toate aceste amenzi au fost date conform Legii 61/1991 republicată, în urma sesizărilor făcute de cetățeni.

Polițiștii au constatat că aceste abateri apar, în mod special, în imobilele de locuințe. Spre exemplu, mai mulți timișoreni s-au plâns că vecinii ascultă muzică la intensitate ridicată pe timp de noapte în apartamente de pe bulevardul Circumvalațiunii, străzile Popa Șapcă, Telegrafului, Martir Gabriela Tako, Ștefan cel Mare, București, Aleea Miniș și chiar și din Piața Victoriei.

Sesizări au fost făcute și cu privire la unele societăți comerciale care nu respectă prevederile legale referitoare la tulburarea liniștii publice. Recent, a fost cazul unui restaurant din Piața Traian, verificat și sancționat de polițiștii locali.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția: „Potrivit Legii 61/1991 republicată, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amenzi de la 500 la 1.500 lei, repetarea acestora într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte ducând la sancțiuni de la 2.000 la 3.000 de lei. În cazul societăților comerciale, la repetarea contravenției se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioada cuprinsă de până la 30 de zile”.

Comentarii

comentarii