Acasă Cultura Muzică electronică și ateliere creative la Electroruga de Buzad

Muzică electronică și ateliere creative la Electroruga de Buzad

571
DISTRIBUIȚI

Între 30 august și 1 septembrie, la jumătatea distanței dintre Timișoara și Arad, are loc Electroruga de Buzad 2019. Cea de a doua ediție a festivalului atrage prin diversitatea de ateliere la care participanții pot lua parte. Pe lângă concerte, oferta include atelier de graffiti, atelier de metode alternative de fotografiere, „Animation Worksheep”, platforma celor de la festivalul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est”, atelier de djembe și instrumente creative, yoga, drumeții, „To the stars astronomy” și altele, toate în mijlocul naturii,.

Roxie Netea va realiza, timp de două zile, un graffiti pe pereții vechii stații de autobuz din Buzad, în fața Căminului Cultural, iarprivitorii pot învața tehnicile folosite, artista răspunzându-le la toate întrebările. Atelierul de metode alternative de fotografiere îl va avea invitat pe Daniel Tellman care va arăta cum se realizează fotografii cu adevărat speciale.Acesta va crea expuneri lungi, va explora fotografia prin stenopa și va arde imaginile direct pe hârtie fotosensibilă.

Se va realiza și un tur ghidat în zonă deluroasă a comunei Bogda, unde se va prezenta istoria meleagurilor ce găzduiesc festivalul. Iubitorii de astronomiese pot bucura de„To the stars astronomy”, cu ajutorul celor de la AstroVest.ro. Aceștia vor aduce telescoape și vor ajuta în cadrul observațiilor solare pe timp de zi și observațiilor astronomice pe timp de noapte. Pasionații vor putea achiziționa de la Școala Veche binocluri, machete telescoape și multe altele.

Organizatorii mai spun că cei prezenți se pot bucura și de înălțat de zmee, de un atelier de ilustrații manga, de un atelier de producție al ciocolatei artizanale, de un atelier de percuție africană la djembe, dar și de unul de construit de la zero instrumente muzicale creative, de un workshop inedit de makrame și goblen, de posibilitatea de a învăța noi tehnici de realizat noduri, de plăcerea Board Game-urilor, de energie cu hula hoops, de yoga practicată în cadrul tradiției Satyananda și de platforma celor de la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est”. Participanții vor putea juca volei și badminton și se vor răcori la activitatea de „lupte cu puștile de apă” și se vor putearelaxa în hamacele și pe beanbags-urile din zonele special dedicate.

Pe scenă vor urca: Technimatic, Rockwell, Black Sun Empire, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Cred că sunt Extraterestru, Silent Strike, Sofa Surfers, Ken Pith, Kosmic Blues, Moonlight Breakfast, Mungo’s Hi Fi, Orkid, Sam Binga, Wicked Dub Division și Alt Om, Bully, Iorga, Nipple`s Delight, Tzuc, UFe de la crew-ul Vinyl Rum Tapas and Wine (VRTW), Acetobă, VAG, Kojok, Soulheads, George Allen și Zoleevee, dar și crew-uri locale precum AnonimTM, Atelier22, Bass Request, Launmomentdat, Purge Crew și Souledout.

Biletele se găsescpe bilete.ro și la D`arc Timișoara, D’arc pe mal, Aethernativ, Cuib D’arte, Scârț loc lejer, Librăria La Două Bufnițe, Stația de cafea și Hostel Costel. Prețurile încep de la 119 lei, iarcopiii cu vârsta sub 12 ani și persoanele cu dizabilități au acces gratuit. Mai multe informații se găsesc pe www.electroruga.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul „Electoruga de Buzad 2019” este organizat de ER Wicked și The Village, cu susținerea Consiliului Județean Timiș, Primăria Bogda, Orange România, Toluna România, Adient , ZF, în parteneriat cu Asociația pentru dezvoltarea turismului Timiș și RE Cult.

Comentarii

comentarii