Acasă Uncategorized Muzică sculpturală și sculptură muzicală, într-un eveniment de neratat, sâmbătă, la Muzeul...

Muzică sculpturală și sculptură muzicală, într-un eveniment de neratat, sâmbătă, la Muzeul de Artă Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sculpturile artistei Linda Menczel și muzica pianistului Cari Tibor vor intra într-un dialog esențial despre artă, în cadrul expoziției “MusicaUniversalis”, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:00, la Muzeul de Artă din Timișoara.

Recitalul Muzica Teatrului – Sunete Sculptate este semnat de compozitorul și pianistul Tibor Cari,  avându-le ca invitate pe Alexandra Guțu la violoncel și Carmen Paulescu la vioară, și va dura 60 de minute.

În cei 13 ani de la lansare, proiectul  Muzica Teatrului a devenit un adevărat fenomen cultural, a generat un val de admiratori care-i urmărește itinerariul, peste 100 de artiști cântând alături de Cari Tibor  în acest original proiect de autor. Repertoriul este alcătuit exclusiv din creațiile lui Cari Tibor, pe care autorul și-a dorit să le salveze de neantul uitării după ce spectacolele pentru care au fost scrise au pierit, lansându-le într-un circuit concertistic, viabil și evolutiv.

Flexibil și  viu, repertoriul Muzica Teatrului cuprinde muzici create pentru piese de teatru celebre,piese compuse pentru spectacole posibile și cântece care au evadat din scenele pentru care au fost scrise.

Cari Tibor este  compozitor, pianist și inițiatorul unor dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scena Formula acestor evenimente este, neîndoielnic, unică în peisajul muzical autohton.

Evenimentul se desfășoară în cadrul expoziției ‘’MusicaUniversalis’’ a artistei Linda Menczel, expoziție care va fi deschisă până în 29 aprilie. Recitalul este sprijinit de SoundCreation, care a pus la dispoziție pianul Bösendorfer –a informat Muzeul de Artă Timișoara, Piața Unirii nr. 1.

 

 

Comentarii

comentarii