Acasă Cultura Nabucco sau regele nebun, autoproclamat Dumnezeu. Super-spectacol, duminică, la Opera Timișoara

Nabucco sau regele nebun, autoproclamat Dumnezeu. Super-spectacol, duminică, la Opera Timișoara

657
DISTRIBUIȚI

Spectacol mare, duminică 26 mai, de la ora 19.00, la Opera Națională Română Timișoara. Sub conducerea muzicală a lui Dejan Savic și în regia artistică a lui Mario de Carlo, va avea loc o prezentare a nemuritorului Nabucco, de Giuseppe Verdie.

Nabucco este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842.

Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea, care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr.

Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților.

Spre sfârșitul operei el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și îi eliberează pe evrei din robie.

Pentru acest măreț spectacol își dau concursul Corul, Orchestra şi Ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara. Regia tehnică, Lucian Boru.

Spectacol interpretat în limba italiană și titrat în limba română.

Comentarii

comentarii