Acasă Actualitate Napoli, asta va fi Timișoara!

Napoli, asta va fi Timișoara!

2295
DISTRIBUIȚI

Cititorii fideli, desigur, își vor aminti că în urmă cu câteva săptămâni, am scris texte, informații, despre pericolul ca Timișoara să devină al doilea Napoli, ca murdărie stradală, ca mizerie plăcută șobolanilor. Comparația era pe buzele timișorenilor adevărați, amintindu-și marele scandal al deșeurilor dintr-o vară trecută, din Napoli, ce a revoltat Europa. A sosit ceasul adevărului concret! Da, așa va fi! Iată de ce: după noile reglementări, RETIM nu mai poate aduna rampele clandestine, depozitele ilegale de saci negri, urâți ca moartea civilizației, ci ele vor rămâne NERIDICATE, pentru că nici ADIVEST nu mai plătește, dar nici Primăria Timișoara!

Domnul Nicolae Robu, care susține constant că cei care critică neajunsurile din oraș sunt ”idioți, tembeli, hateri”, lista invectivelor fiind prea lungă, mă opresc, a constatat că ” Vedem cu toții, în ultima vreme, tot mai frecvent, grămezi de gunoi în diverse locuri din oraș. Evident, ele sunt produsul unor cetățeni ai orașului sau doar trăitori în el pt care civilizația este ceva total străin! Ei bine, am dispus Poliției Locale mobilizare și vigilență la maxim, pt identificarea și pedepsirea exemplară a acestor indivizi! Facem apel la oamenii civilizați ai orașului să ne ajute cu sesizări și informații / poze care să ne permită să eradicăm acest fenomen!”, și declară asta pe FB.

Bine! Dar faptul că noi, echipa Ziua de Vest, ca și alți colegi de breaslă, din alte organizații media, scoatem, de ani de zile, în evidență debandada deșeurilor menajere, lipsa contractelor unor ”cetățeni pașnici, dar neadaptați civilizației, locuitori ai Germaniei și Franței, dar și ai Timișoarei, pe vremea verii”, evidențiem, cu disperare constantă că NU se face nimic, că city – managerul se unge pe cap cu uleiuri atractive, dar habar nu are de oraș, toate acestea au fost ignorate!

Cluburile de servicii sociale, Rotary și Lions, care au făcut campanii pentru menținerea tonusului bun al curățeniei Timișoarei, au fost ironizate de domnul Robu, iar mesajele ”Timișoara curată! Nu arunca țigările pe jos!” din cele peste 100 de intersecții, au fost date jos, când erau atât de eficiente!

Dacă ”geniul administrației”, Culiță Chiș, susținut de conducerea primăriei, a decretat că nu e nevoie de campanie, în loc să repare drumurile, atunci așa a fost!

Timișoara este sufocată de depozitele clandestine despre care, acum, domnul Robu spune că ”au apărut în ultima vreme”. NU, domnule Robu, nu au apărut în ultima vreme, colcăie mizeria în oraș de vreo patru ani, ceea ce, în primii doi ani de mandat Robu nu s-a întâmplat. În primii doi ani, Timișoara a fost încă destul de curată, dar este invadată de ”migratori” din alte zone, care detestă curățenia, și, mai mult decât atât, angajații primăriei, cei care aveau respect pentru domnul Robu, cu un istoric universitar consistent, au pierdut acest sentiment față de el…Apoi, încet, prerogativele au fost preluate de alte persoane din primărie, iar curățenia orașului a devenit un fel de ”cenușăreasa”, un soi de ”fată tembelă”, cu părul nespălat, încâlcit, murdar, un fel de fată bună de plecat de acasă…

Din păcate, murdăria orașului nostru drag, Timișoara, este, de azi, OFICIALĂ!

Este recunoscută de autorități, de domnul Robu, de care, din păcate, îmi pare tare rău că este înconjurat de lichele! Acolo sunt lichelele, în cloaca mincinoasă, care nu muncește, dar este campioană la… lins! Eu i-aș trimite să lingă putina! Poate va fi mai curată Timișoara!

Comentarii

comentarii