Acasă Editorial Nașterea unei națiuni

Nașterea unei națiuni

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

De o lună urmărim cu sufletul la gură războiul de cotropire a Ucrainei de către hoardele mecanizate și aeropurtate ale neobolșevicilor putiniști. Ucrainenii rezistă miraculos, căci este adevărat miracol curajul neasemuit al acestor oameni în fața animalității barbarilor putiniști.

De mai bine de 30 de ani, de când Ucraina s-a desprins din Uniunea Sovietică, ucrainenii se luptă pentru teritoriul în care locuiesc și limba pe care o vorbesc. Dacă alte popoare reușeau să devină națiuni în urmă cu sute de ani, poporul ucrainean încearcă să intre în istorie acum, la începutul secolului al XXI-lea. Războiul fratricid care se desfășoară pe teritoriul Ucrainei este, în opinia mea, un adevărat război de independență. Îmi este imposibil, respectând proporțiile istorice, temporale, geografice, economice, rasiale, să nu mă gândesc la războiul de independență al Statelor Unite ale Americii din 1775-1783. Tot în urma unor groaznice lupte fratricide se năștea marea națiune americană. Fundamentele democrației moderne mondiale atunci au fost puse și civilizația contemporană democrată este rodul acelui salt de emancipare umană. După două mii de ani de la dispariția primelor republici în Grecia antică, se închega un popor nou, se năștea o națiune într-o altă formă de organizare statală, republica democrată americană.

Din secolul al XX-lea și până astăzi, cancerul comunist, acolo unde a apucat să se infiltreze, a corupt și distrus noțiunea de democrație, înlocuind-o cu o tiranie perpetuă, condusă de un conducător unic, ”ales” pe viață. Este semnul cel mai evident prin care se identifică tirania de sorginte comunistă, faptul că este condusă de un ”prim-secretar”, ”secretar general”, ”președinte”, după spoirea mai nouă, unic și peren, imun la orice schimbare din funcția de ”tătuc” al națiunii.

Ieșit din Imperiul sovietic, dominat de către ruși și de limba rusă, poporul slav ucrainean a dovedit, începând cu 1991, că nu dorește să-și uite rădăcinile proprii. Mai mult, spre groaza neobolșevicilor putiniști de la Moscova, se luptă de ani buni pentru instaurarea unei democrații adevărate în țară. O luptă cumplit de grea, după cum știm și noi, românii, aflați ceva mai departe de ”lumina de la Răsărit”, care ne-a pârlit, ars, necrozat mai bine de patru decenii.

Catastrofa umanitară care se întâmplă acum în Ucraina, consecință a barbariei criminale neobolșevice, are urmări cumplite, dramatice, chiar irecuperabile, în cazul pierderilor de vieți. Îndrăznesc să spun că niciodată nașterea unei națiuni nu a fost și, iată, nu este ușoară! Asistăm, oripilați de atrocitățile comise de hoardele putiniste, dar și copleșiți de admirație față de eroismul poporului ucrainean, la un fenomen unic în Europa secolului al XXI-lea, nașterea unei noi națiuni! Trag speranţa că va fi o naţiune a păcii exclusive, într-o lume în care nu vor mai exista războaie!

După aproape 100 de ani în Imperiul Răului Comunist, națiunea ucraineană se naște în aceste zile, cu viața în libertate pe moarte călcând!

Slava Ukraina!

Comentarii

comentarii