Acasă Actualitate Ne pregătim de proteste pentru Centura Timişoarei? Guvernul Cioloş a fost de...

Ne pregătim de proteste pentru Centura Timişoarei? Guvernul Cioloş a fost de acord cu decizia lui Ponta

DISTRIBUIȚI

centuraCabinetul Cioloş a aprobat miercuri Master Planul General de Transport al României, document strategic care stabileşte principalele direcţii de dezvoltare a infrastructurii de transport din România în următorii 15 ani, pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, naval, aerian şi multimodal.
Timişoara a rămas pe locul 5, ceea ce înseamnă că peste vreo 7-8 ani om ajunge şi noi la rând cu centura. Înaintea noastră sunt alte oraşe mici, prin care trec câteva zeci, poate 100-200 de maşini pe zi. În schimb, Timişoara este sufocată de un trafic rutier de zeci de mii de maşini zilnic. Multe dintre ele sunt de tonaj greu şi în lipsa centurii de ocolire a oraşului, ele sunt nevoite să intre în oraş şi să distrugă şoselele pe care le plătesc timişorenii şi pentru a căror realizare iată cât de mult ne sacrificăm cu toţii (trafic închis, rute ocolitoare etc). Iar când sunt gata, vin maşinile grele din alte judeţe să le facă praf.
Primarul Nicolae Robu a promis în repetate rânduri că dacă Timişoara nu va fi prinsă în acest Master Plan, va scoate oamenii în stradă să protesteze, indiferent de guvernul care e la putere, fie el şi liberal.
„Nu mă interesează culoarea politică a guvernului, eu sunt ales de timişoreni să le apăr interesele comunităţii. Vom protesta, vom face şi miting (…)” declara de fiecare dată primarul Nicolae Robu.
Deci, prin octombrie-noiembrie, ne pregătim de mitinguri pentru Centura Timişoarei. Sunteţi pregătiţi să apăraţi interesele comunităţii? Noi aşteptăm semnalul primarului.
Documentul guvernului adoptat miercuri prezintă cadrul general de dezvoltare a infrastructurii de transport, sursele de finanţare, strategia de implementare a proiectelor, precum şi asigurarea activităţii de întreţinere şi reparaţii curente până în anul 2030. Totodată, stabileşte obiectivele strategice, coridoarele de transport, intervenţiile specifice şi scenariile de implementare pentru dezvoltarea echilibrată, sustenabilă şi armonizată cu obiectivele strategice transeuropene a infrastructurii de transport de pe teritoriul ţării noastre.
Master Planul General de Transport al României va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a României pe termen lung prin creşterea conectivităţii intermodale (legături create prin combinarea tuturor modurilor de transport) între regiuni, accesul populaţiei şi al mediului de afaceri la reţeaua de transport şi susţinerea dezvoltării regiunilor cu potenţial de creştere economică.
Nu în ultimul rând, adoptarea Mater Planului reprezintă şi o condiţionalitate a finanţărilor pentru România în domeniul transporturilor, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare.

Comentarii

comentarii