Acasă Economic Necurăţirea coşurilor de evacuare a gazelor arse provoacă evenimente grave

Necurăţirea coşurilor de evacuare a gazelor arse provoacă evenimente grave

376
DISTRIBUIȚI

E.ON Gaz Distribuţie recomandă consumatorilor de gaze naturale să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece) şi doar prin intermediul firmelor autorizate.
„În pofida eforturilor de informare făcute de către E.ON Gaz Distribuţie cu privire la riscurile pe care le reprezintă neverificarea şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse, incidenţa cazurilor grave de intoxicaţie cu monoxide de carbon şi a asfixiilor a crescut în ultimii ani. Numai anul trecut, în aria de competenţă a companiei noastre, s-au înregistrat un număr de 70 de evenimente grave de intoxicaţie sau asfixiere cu monoxid de carbon, în urma cărora 131 de persoane au avut de suferit iar 52 de persoane au decedat. Majoritatea acestor evenimente au fost înregistrate în timpul sezonului rece şi au avut drept cauză lipsa tirajului sau obturarea coşurilor de evacuare a gazelor arse”, se spune într-un comunicat al E.ON Gaz Distribuţie.
Pentru evitarea unor asemenea evenimente grave, E.ON Gaz Distribuţie atrage atenţia asupra obligativităţii verificării şi curăţării coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an – o dată, înaintea începerii sezonului rece şi exclusiv prin intermediul firmelor de coşerit autorizate. De asemenea, se recomandă montarea de dispozitive de protecţie deasupra acoperişurilor şi supravegherea sau chiar oprirea arzătoarelor la vânturi puternice. Demontarea sau închiderea obturatoarelor de evacuare gaze arse la sobele de gătit reprezintă un pericol major de intoxicare cu monoxid de carbon.

Comentarii

comentarii