Acasă Cultura Nedeea Bănățenilor de Pretutindeni 2019 a reunit în Valea lui Liman mii...

Nedeea Bănățenilor de Pretutindeni 2019 a reunit în Valea lui Liman mii de bănățeni din întreaga lume

574
DISTRIBUIȚI

În luna august, de 47 de ani, în județul Timiș, la Valea lui Liman, în comuna Tomești, este organizată una dintre cele mai importante și longevive manifestări cultural – folclorice din regiune: Festivalul Internațional al Bănățenilor de Pretutindeni – Nedeea Românilor de Pretutindeni.

În 2019, evenimentul a avut loc sâmbătă și duminică, 10- 11 august, de la ora 11:00. În fiecare an acesta este organizat de Primăria Tomești și Consiliul Județean Timiș.

Și-au dat concursul formaţii artistice ale românilor din Serbia, Ungaria și România:

Dubaşii din Tomeşti şi Ansamblul “Ghiocelul” din Giroc, Ansamblul “Ion Bălan” din Iablanca, Serbia,  Ansamblul “Doina Bihorului” din Ungaria, Ansamblul “Liliacul” din Vinga, dar și marii interpreți Andra David și Costel Bambu, Nicu Novac și Ramona Ilieși Drăgan

”I-am sărbătorit prin dansuri și muzică autentică, într-o zonă deosebită, care merită toată atenția noastră și pentru care avem planuri importante de promovare. Am ajuns cu acest eveniment la cea de-a 47-a ediție datorită dumneavoastră, a timișenilor, fapt care ne încurajează să sprijinim și mai departe acest festival”, a fost mesajul lui Călin Dobra, președintele CJT.

Comentarii

comentarii