Acasă Administraţie Nemeth, Nica și Fritz cer redeschiderea piețelor de vechituri. Sunt avute în...

Nemeth, Nica și Fritz cer redeschiderea piețelor de vechituri. Sunt avute în vedere Flavia și Aurora din Timișoara și Ocico din Lugoj

DISTRIBUIȚI

piata vechituri lugoj

Guvernul a prelungit, miercuri, starea de alertă, fără însă a permite redeschiderea târgurilor și talciocurilor, nici măcar în localitățile cu rate de infectare mici. Drept urmare, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz au cerut guvernului să reconsidere acest lucru.

„Astăzi 09.06.2021, împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș și cu primarul municipiului Timișoara, printr-o adresă comună, am solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reanalizeze suspendarea activității «piețelor de vechituri» și să aibă în vedere cu ocazia primei modificări a HG nr. 531/2021 ori cu ocazia prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor la nivel de UAT/județ”, transmite, pe pagina sa de Facebook, Zoltan Nemeth. 

Conform prefectului, suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri nu se justifică pentru că, în cele mai multe cazuri, acestea se țin în spații deschise. Exemple de astfel de piețe ar fi Piața Flavia și Piața Autora în Timișoara sau Piața Ocico din Lugoj.

Comentarii

comentarii