Acasă Actualitate Nemţii vor sprijini transportul gunoiului menajer în mediul rural timişean

Nemţii vor sprijini transportul gunoiului menajer în mediul rural timişean

DISTRIBUIȚI

Delagaţia din Rosenheim a rămas impresionată de peisajele din jurul Timişoarei
“Ne vor sprijini, probabil, cu maşini de transport şi cu europubele, în viitorul apropiat”, spune Marius Popovici

O delegaţie din Rosenheim a fost prezentă, zilele trecute, în Timiş, în frunte cu preşedintele consiliului judeţean din acest acest judeţ. Cel care i-a însoţit peste tot a fost ex-vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marius Popovici, cel care păstrează contactele cu Austria şi Germania. “Am avut oarecum emoţii, întrucât foarte mulţi colegi din delegaţia de săptămâna trecută au fost pentru prima dată în România. Spre bucuria mea, totul a decurs normal, bine, colegii germani s-au simţit extrem de bine şi cel mai bun argument e faptul că, anul viitor, vor reveni cu siguranţă. Am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, o delegaţie de consilieri judeţeni şi funcţionari din CJ Timiş vor vizita, în toamnă, judeţul partener – 14-15 persoane, ocazie cu care vor vedea judeţul partener, benficiind de ospitalitatea lor – cazare şi masă gratuită. Nu se consumă bani publici pentru această deplasare”, spune Marius Popovici.

La societatea Kathrein – “Eficienţa filialei Timişoara este mai mare decât a celei din China”

Judeţul Rosenheim e un vechi partener al judeţului Timiş, relaţia dintre cele două administraţii durând de câţiva ani buni.
“Proiecte comune vor fi identificate în perioada următoare şi le vom demara împreună, dar şi cu landul Tirolul de Sud, din Italia, care are eficienţă mare în atragerea fondurilor europene. Şi datorită prezenţei lor active la Bruxelles”, spune Marius Popovici.
Nemţii au făcut şi o vizită la societatea Kathrein, care are o sucursală în Timişoara.
“Am făcut o vizită la societatea Kathrein din Timişoara, unde am fost primiţi personal de către patronul firmei – profesor Anton Kathrein, proprietar a 83 de filiale în lumea întreagă, care este, în prezent, şi viceprimar al oraşului Rosenheim (incompatibilităţile sunt altfel în Germania). După vizitarea halelor de producţie de la Kathrein, profesorul Kathrein, care este Doctor Honoris Causa al Politehnicii din Timişoara, a făcut câteva afirmaţii extrem de pozitive la adresa Timişorii şi a României.
Două afirmaţii în premieră: datorită producţiei din Timişoara (trei hale – 700 de persoane), concernul Kathrein a devenit lider de piaţă pe plan mondial.
A doua afirmaţie este faptul că eficienţa filialei Timişoara este mai mare decât a celei din China.
Explicaţia e simplă – distanţa e mult mai mică.
Eficienţa e mai mare deoarece costurile de transport, logistică şi cazare măresc foarte mult bugetul filialei din China.
Din acest motiv, strategia domniei sale este de a investi şi de a produce în continuare în Timişoara”, spune Marius Popovici.

Parteneriat între şcolile tehnice din Timiş şi Rosenheim
În încheierea unei seri la Cramele Recaş, profesorul Kathrein a făcut un elogiu timişorenilor, pentru curajul dovedit în Decembrie ‘89.
Dar se vor mai derula şi alte proiecte cu partenerii din Rosenheim.
“Alt proiect abordat a fost dezvoltarea transportului gunoiului menajer în mediul rural timişean, cu sprijin german.
Ne vor sprijini, probabil, cu maşini de transport şi cu europubele, în viitorul apropiat”, spune Popovici. Nemţii au fost şi la Herneacova, unde au rămas miraţi de peisaj, comparând peisajul din acea zonă cu trasee din Austria sau Italia.
Nu în ultimul rând, nemţii au vizitat şi Grupul Energetic, unde s-a stabilit că se vor pune bazele unui parteneriat cu o şcoală tehnică de la ei din judeţ.

Comentarii

comentarii