Acasă Actualitate Nemții sunt cu neamțul. Forumul Democrat al Germanilor din Banat îl susține...

Nemții sunt cu neamțul. Forumul Democrat al Germanilor din Banat îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara

1596
DISTRIBUIȚI

Forumul Democrat al Germanilor din Banat arată, într-un comunicat de presă comun cu alianța USR PLUS Timiș, că îl va susține pe candidatul acestora la Primăria Timișoara, Dominic Fritz. Ioan Fernbach, președintele FDGB, explică gestul:

„Îi îndemnăm pe timișoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrățișat istoria multiculturală a Timișoarei și care evocă și reprezintă valorile acestui oraș: diversitate, seriozitate, inovație.

Avem o lungă cooperare cu Dominic Fritz în activități caritabile și culturale și am găsit întotdeauna în el un partener deschis, energic și cu idei bune pentru comunitatea germană, respectiv timișoreană. În virtutea acestei vechi colaborări și a atașamentului comun pentru tradițiile Timișoarei, susținerea pe care i-o acordăm lui Dominic Fritz este una firească. Timișoara are nevoie de o administrație cu adevărat deschisă către cetățeni și de un primar care să ne reprezinte cu demnitate”.

Fritz, la rândul său, amintește și el de colaborarea de până acum cu FDGB și le transmite timișorenilor de toate etniile că pot să facă cinste istoriei multiculturale dacă îl vor vota pe 27 septembrie. Mesajul candidatului USR PLUS la Primăria Timișoara:

„Mă onorează sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat mi-l acordă la alegerile din 27 septembrie. Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat țării un președinte devotat valorilor europene și democratizării României și s-a opus din 2016 asalturilor regimului Dragnea împotriva justiției. Vă reamintesc, că împreună cu USR și PLUS, FDGR a susținut și inițiativa cetățenească de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice”.

Ca primar al Timișoarei mă angajez să pun în valoare istoria multiculturală a orașului prin inscripționarea în limbile minorităților naționale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existența lor, evidențierea contribuției lor la întemeierea și modernitatea acestui oraș. Voi susține fără echivoc Teatrul German de Stat care trebuie să-și redobândească rolul de instituție culturală reprezentativă pentru Timișoara. Liceul Nikolaus Lenau, școala care a dat României doi laureați ai premiului Nobel, va avea un partener de nădejde în Primăria Timișoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp.

Îi îndemn pe toți timișorenii, de toate etniile să meargă la vot pe 27 septembrie pentru un nou început care să facă cinste istoriei Timișoarei.

Președintele USR Timiș, Cristian Moș, candidat la președinția Consiliului Județean, a declarat: „Avem convingerea că vom lucra bine și în interesul Timișoarei cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Avem aceleași deziderate și aceleași viziuni pentru orașul nostru să redevină un pol regional, multicultural, european și transfrontalier. Mulțumim pentru încrederea pe care i-o acordă lui Dominic Fritz, candidatului Alianței USR PLUS pentru primăria Timișoara”.

Comentarii

comentarii