Acasă Eveniment Nervi și claxoane la granița cu Ungaria

Nervi și claxoane la granița cu Ungaria

1488
DISTRIBUIȚI

O coloană de mașini de câțiva kilometri s-a format, marți dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde mai mulți șoferi au claxonat insistent în semn de protest.

Aglomerația din vamă vine după ce ieri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, au efectuat formalitățile de control aproximativ 65.200 persoane, cetățeni români și străini, cu 28.900 mijloace de transport (dintre care 12.760 automarfare).

Aproximativ 40.200 de persoane au intrat în țară, pe 15 iunie, iar alte 25.000 au părăsit România.

Per ansamblu, traficul în aceste zile înregistrează o creştere de peste 60% faţa de media lunii mai.

Doar frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 43.800 de persoane şi 18.300 de mijloace de transport (6.750 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.300 de persoane cu 10.600 mijloace de transport.

Comparativ cu media zilnica a traficului din perioada stării de alertă, se constată că numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară s-a dublat.

Ca de obicei, la această frontieră, cele mai tranzitate au fost PTF Nădlac, PTF Nădlac II şi PTF Borş, prin cele trei puncte de frontieră efectuând formalităţile pentru a intra în ţară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 24.600 de persoane, iar 10.300 pentru a ieşi.

Polițiștii de frontieră avertizează că valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere, apropiindu-se de cele înregistrate în perioada sezonului estival, însă formalitățile de frontieră sunt îngreunate şi necesită un timp mai mare de procesare, pentru că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic.

Comentarii

comentarii