Acasă Economic Nestlé își închide fabrica din Timișoara, singura din România

Nestlé își închide fabrica din Timișoara, singura din România

DISTRIBUIȚI

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume,cu sediul în Elveția, își închide fabrica din Timișoara, singura din România. Informația a fost transmisă pentru Profit.ro de reprezentanții companiei.

Nestlé România și-a anuntat pe 10 ianuarie intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019. Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a demarat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate.

“Inchiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri,” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.

Nestle a intrat pe piața din România în 1995, în momentul de față având aproximativ 900 de angajați în București și în Timișoara, ultimul oraș fiind cel unde se află fabrica și unde sunt fabricate produse precum napolitana Joe. Din Timișoara, Nestle România exportă 35% din producție în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând de anul trecut, în Irlanda.  Și anul trecut, Nestle România a continuat să dețină prima sau a doua poziție în toate categoriile în care compania este prezentă pe piața autohtonă, cu 33% cafea solubilă, cafea capsule și băuturi, 61% hrană pentru copii, 40% produse culinare, 48% cereale, 18% dulciuri și 14% hrană pentru animale de companie. Cele mai mari ponderi în cifra de afaceri sunt deținute de cafea, hrană pentru copii, cereale pentru micul dejun și produse culinare.

Comentarii

comentarii