Acasă Actualitate Nica, atac la Fritz, după ce primarul s-a plâns de amenda de...

Nica, atac la Fritz, după ce primarul s-a plâns de amenda de la AFM cauzată de Robu

DISTRIBUIȚI

Luni, 28 februarie, primarul Dominic Fritz anunța că AFM a obligat Primăria Timișoara să plătească încă 4,3 milioane de lei pentru deșeurile raportate necorespunzător în perioada 2016-2020. Pe rețelele de socializare, Fritz l-a atacat pe fostul primar Nicolae Robu, numindu-l „țepar notoriu”. Robu a întors în stilu-i caracteristic atacul: „ratatul în Germania ajuns, prin minciună și ilegalități sfidătoare, după «strălucita» sa carieră de activist ong, secretară de pensionar și șomer -dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs în hohote!- taman Primar al Timișoarei». Marți, în contre se implică și Alin Nica, actualul președinte al PNL Timiș și al CJ Timiș. Acesta din urmă consideră că asistăm la o nouă lamentare a actualului edil-șef al Timișoarei și, deși nu este în cele mai bune relații cu Robu, consideră că fostul primar a avut mult mai multe realizări.

Într-un comunicat de presă al PNL Timiș sunt menționate drept caracteristici ale actualei administrații „angajamentele fără acoperire, lipsa de viziune, lamentările pe post de scuze și minciunile menite să acopere incompetența”. „Asta au primit timișorenii după ce s-a terminat marketingul USR din campania electorală. Actualul primar al Timișoarei atacă fosta administrație a municipiului folosindu-se de jumătăți de adevăr, sperând că mizeriile publicate pe Facebook abat atenția de la mizeria reală de pe străzi”, transmit liberalii.

Același comunicat de presă conține și declarația asumată de Alin Nica. Președintele CJT consideră că Fritz nu are niciun drept să se plângă pentru datoria de 4,3 milioane de lei, din moment ce el este răspunzător pentru amenda de 120 de milioane de lei primită de la aceeași AFM anul trecut, pentru lipsa certificatelor de poluare care trebuiau achiziționate de Colterm. În plus, legat de deșeuri, Nica amintește că, la momentul actual, nici cu salubrizarea nu se prea poate lăuda primarul userist.

„Prima culme a tupeului atinsă de primarul Dominic Fritz este să caute presupuși vinovați pentru o amendă de 4.3 milioane de lei când el este celebru pentru o amendă de 120 milioane de lei, luată din prostie și neglijență criminală. Bonus la amendă, și-a bătut joc de banii primiți de la Guvern pentru încălzirea cetățenilor ținând școlile și spitalele în frig. A doua culme a tupeului este să vorbească despre curățenie în condițiile în care, Timișoara a devenit insalubră. Decât să riște o amendă la cantitatea de gunoaie colectate, Dominic Fritz preferă să nu mai adune gunoaiele de pe străzi. Nu-i ca-n Germania, dar probabil în viziunea lui despre Timișoara, merge și așa”, transmite Nica.

Liberalii mai spun că administrația USR „nu doar că nu face curățenie în Timișoara, ci nu a fost capabilă să o întrețină”. La fel, spun tot aceștia, „s-a întâmplat cu multe alte proiecte preluate de actuala conducere aproape la cheie”. Iată și concluzia peneliștilor timișeni: „Scandalul și diversiunile nu țin loc de rezultate, așa că primarul Dominic Fritz are dreptul să critice atunci când ajunge măcar la 10% din realizările fostului primar. Până atunci, în loc de drame pe Facebook, poate ia în considerare arderea deșeurilor menajere pentru producerea de căldură, o soluție complementară de succes, aplicată de mulți ani în țări civilizate”.

Comentarii

comentarii