Acasă Actualitate Nicio ofertă la concursul de soluții pentru reabilitarea turnului de apă din...

Nicio ofertă la concursul de soluții pentru reabilitarea turnului de apă din Iosefin

807
DISTRIBUIȚI

Timişorenii aşteaptă de mult timp refuncţionalizarea promisă de autorităţile locale a turnului de apă din zona Iosefin. După ce s-au rezolvat problemele funciare, s-a lansat şi un concurs de soluţii cu premii atractive, numai că la prima strigare nu a venit nimeni. Aşa că municipalitatea se gândeşte să modifice recompensele/premiile, crescând-o pe cea alocată locului I şi scăzându-le pe cele pentru următoarele două locuri, pentru a nu depăşi suma totală.

Astfel, s-a propus un proiect de “Modificarea cuantumului premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluţii cu tema Refuncţionalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Bariţiu”.

“Unul din obiectivele de investiţii propuse de municipalitate privind modernizarea infrastructurii şi punerii în valoare a patrimoniului municipiului Timişoara este reabilitarea şi refuncţionalizarea Turnului de Apă, situat în Timişoara, str. Gh. Bariţiu nr. 3. Pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru punerea în valoare a acestui obiectiv de o importanţă istorică deosebită pentru Municipiul Timişoara, s-a optat ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluţii, conform prevederilor legii privind achiziţiile publice”, arată primăria.

Până acum, administraţia locală propunea ca în urma concursului de soluţii şi stabilirii ierarhiei finale să fie declaraţi maximum trei câştigători, concurentului clasat pe locul I atribuindu-se contractul de proiectare pentru realizarea investiţiei ,,Refuncţionalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă”. Pentru încurajarea competiţiei, prin depunerea a cât mai multor proiecte în cadrul concursului de soluţii, o HCL din octombrie 2018 a aprobat cuantumul premiilor astfel: premiul I – contractul de servicii de întocmire a documentaţiei tehnico-economice (DALI+PT) precum şi asistenţa tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada implementării proiectului, în valoare de 112.000 lei (fără TVA), premiul II – 23.350 lei, iar premiul III – 14.010 lei.

“Întrucât, în urma lansării concursului de soluţii nu a fost înregistrată nicio ofertă din partea potenţialilor concurenţi la termenul limită de depunere a ofertelor (la 21 martie) apreciem faptul că se impune reluarea procedurii de lansare a concursului de soluţii, cu o valoare a premiului aferent locului I suplimentată (prin redistribuirea cuantumului premiilor), suficient de atractivă pentru concurenţi. Având în vedere cele mai sus menţionate, propunem modificarea cuantumul premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluţii (…) astfel: premiul I – contractul de servicii de întocmire a documentaţiei tehnico-economice (DALI+PT) precum şi asistenţa tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada implementării proiectului, în valoare de 134.360 lei, fără TVA; premiul II – 10.000 lei şi premiul III – 5.000 lei”.

 

Comentarii

comentarii