Acasă Actualitate Niciun nou caz de infecție cu coronavirus raportat de DSP în Timiș,...

Niciun nou caz de infecție cu coronavirus raportat de DSP în Timiș, record de vindecați, dar există noi pericole

2740
DISTRIBUIȚI

Analizele făcute în ultimele 24 de ore la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie„Dr.Victor Babeş” Timişoara nu au arătat, la fel ca în ultimele zile, vreun caz nou de infecție cu coronavirus. De această dată, au fost lucrate 114 probe.

Până astăzi, 36 de persoane internate la „Victor Babeş”, confirmate cu coronavirus, au fost externate, după două teste negative consecutive. Dintre acestea, 14au fost externate doar ieri, două fiind chiar din județul Timiș.Astfel, au rămas internate 17 persoane infectate cu COVID-19 în spital, două din Timiș, toți în stare generală bună.

În ceea ce privește numărul celor carantinați sau izolați la domiciliu, în ambele cazuri, acesta a crescut de ieri până astăzi. În acest moment, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 129 de persoane, față de 122 ieri, iaralte1556 de persoane sunt în izolare la domiciliu, față de 1379 ieri.

Totuși, DSP Timiș atrage atenția: „Din datele curente, se pare că este posibilă transmiterea virusului COVID – 19  și de la persoane care numanifestă deloc simptome.În aceste condiții, este esențial să luăm măsuri pentru a limita transmiterea bolii:

1️ Evitați contactul direct cu alte persoane!

2️Evitați deplasările și zonele aglomerate!

3️ Păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane!

4️ Spălați-vă frecvent pe mâini timp de 20-30 de secunde (cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).

5️ Nu vă atingeți fața, ochii, nasul sau gura fără a fi riguros spălat pe mâini!

6️ Dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact în mod frecvent”!

De reamintit este faptul că, în cazul în care o persoană manifestă simptome specifice, aceasta trebuie să se izoleze și să apeleze medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică Timis, iar doar în caz de urgență 112.„Este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri. Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!”, mai transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Comentarii

comentarii