Acasă Actualitate Niciun progres: 98 de școli din Timiș vor începe anul școlar fără...

Niciun progres: 98 de școli din Timiș vor începe anul școlar fără autorizație de securitate la incendiu. Jumătate dintre acestea nici măcar nu au încearcat să o obțină

DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, vine cu vești rele, chiar înainte de începutul anului școlar: numărul școlilor fără autorizație de securitate la incendiu a rămas la 98. Dintre acestea, 50 au început procedurile pentru realizarea lucrărilor necesare și obținerea documentelor, însă 48 nu au făcut nici măcar asta. Amenințând cu amenzi, Ritivoiu le mai dă primăriilor, cele care au obligația de a se ocupa de infrastructura școlară, termen de două săptămâni pentru a remedia situația.

Veștile au fost prezentate de prefect, ca de obicei, într-o postare pe rețelele de socializare:

„Luni începe şcoala. Am convocat astăzi din nou Comisia Mixtă de Verificare şi Control al Stadiului Pregătirii Şcolilor din Timiş.

Concluzii? Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numărul de clădiri ce funcționează fără autorizație. Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unități din cele 98 au demarat procedura de autorizare, întocmind documentația tehnică, dar fără a realiza şi recepționa lucrările efective. Cât despre celelalte 48 de clădiri, nimic. Nada! Sper ca autoritățile locale, cărora le revine obligația de a rezolva problema, să conştientizeze riscurile la care ne supun şi să se mişte pe subiect măcar în ceasul al 13-lea!

De aceea, dau termen primăriilor două săptămâni pentru a începe procedurile de autorizare pentru cele 48 de clădiri, măcar prin demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare. Până în prezent reprezentanții ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor răspunzători. Este un subiect prea grav pentru o atitudine înțelegătoare!”.

Comentarii

comentarii