Acasă Actualitate Nicolae Robu a pierdut un proces vechi de doi ani cu fosta...

Nicolae Robu a pierdut un proces vechi de doi ani cu fosta conducere a Primăriei Timișoara

2482
DISTRIBUIȚI

Pe 1 iulie, Tribunalul Timiș a dat hotărâre într-un dosar vechi de aproape doi ani, în care sunt implicați, pe deoparte actual primar al Timișoarei și actualul Consiliu Local, iar pe de alta, fosta conducere a administrației locale. Judecătorii au respins acțiunea formulată de actuala conducere a Primăriei Timișoara.

Este vorba despre trimiterea în judecată a fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, și a viceprimarilor săi, Sorin Grindeanu și Adrian Orza, dar nu numai, pentru că ar fi închiriat, de la fosta RATT (actuala STPT) mai multe mașini, fără să țină cont de o reglementare a guvernului Boc, care prevedea reducerea cheltuielilor bugetare. Din câte reclama Nicolae Robu, se pare că fosta conducere a creat, în perioada 2009-2010, un prejudiciu de peste 350.000 de lei municipalității prin închirierea a 12 mașini de la RATT, fapt descoperit de un audit al Curții de Conturi.

Acțiunea a fost intentată în 2018 de Nicolae Robu, care apare de două ori în calitate de reclamant, ca reprezentant al Municipiului Timișoara și ca primar. Tot reclamant este și Consiliul Local Timișoara. Pe de altă parte, pârâți sunt, în această ordine: Sorin Grindeanu, Adrian Orza, Caius Șuli, Mariana Dimitriu, Liliana Daniela Antonie, Iolan Emma Dobrescu, Eugen Poclid, Smaranda Maria Haracicu, Raluca Teodorescu și Gheorghe Ciuhandu.

La acea vreme, pe 10 iulie 2018, într-o conferință de presă, Nicolae Robu a spus: „Am inițiat o acțiune în instanță pentru recuperarea prejudiciului produs Primăriei Municipiului Timișoara, până la urmă, de către foștii conducători ai instituției, prin nerespectarea ordonanței de urgență, în vigoare la acea vreme, privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat atunci contracte de închiriere pentru mașini și Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale și, într-adevăr, s-a confirmat că acea constatare a fost corectă, că era în vigoare acea ordonanță menită să reducă cheltuielile bugetare. Drept urmare, domnii Ciuhandu, Grindeanu, Orza și câțiva funcționari publici sunt subiecți în acest proces și vor trebui să… – sigur, vom vedea ce spune instanța –, dar s-a ajuns în stadiul în care prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane”.

Tot atunci, Sorin Grindeanu și Adrian Orza au declarat, pentru tion.ro, în legătură cu anunțul primarului, primul, că nu comentează „declarațiile sau acțiunile deplasate ale unui om tot mai rupt de realitate cum e primarul Nicolae Robu” și, respectiv, al doilea, că nu are nicio emoție, din moment ce mașinile au fost închiriate cu două săptămâni înainte de a intra în vigoare acea ordonanță. Tot Orza spunea: „Bănuiesc că e un fel de acțiune de PR a primarului, care mă gândesc că se va întoarce împotriva lui”.

Comentarii

comentarii