Acasă Politica Nicolae Robu: „Guvernul ne-a învăţat că banii pe care-i are de distribuit...

Nicolae Robu: „Guvernul ne-a învăţat că banii pe care-i are de distribuit în judeţ trebuie daţi 75 la sută către ai tăi şi 25 la sută către ceilalţi”

332
DISTRIBUIȚI

Bugetul Consiliului Judeţean Timiş se află în aprinse discuţii aceste zile. A început un nou an şi bugetul va ajunge pe masa consilierilor judeţeni în câteva zile. Senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, a dezvăluit atitudinea pe care o va avea partidul a cărei filială judeţeană o conduce în Consiliul Judeţean Timiş în privinţa adoptării bugetului. „Guvernul ne-a învăţat că banii care-i are de distribuit în judeţ trebuie daţi 75 la sută către ai tăi şi 25 la sută către ceilalţi.

În consiliul judeţean noi avem o majoritate şi ne-am gândit că poate este un exemplu de urmat. Concluzia a fost că în atitudinea noastră trebuie să primeze preocuparea faţă de cetăţenii din localităţile judeţului nostru, nicidecum un politicianism ieftin. Am convenit împreună cu aliaţii noştri să aprobăm un buget al judeţului la fondurile pentru criteriul 4 astfel încât într-o anumită măsură să compensăm dezechilibrul pe care guvernul le-a creat, dar să nu diminuăm în mod semnificativ banii care revin către alte primării care nu au primar din alianţă”, a spus Nicolae Robu.

„Nu procedăm discreţionar, aşa cum procedează guvernul Boc”

Senatorul liberal spune că bugetul va fi aşa cum va decide majoritatea din consiliul judeţean dar, spune preşedintele liberalilor timişeni, bugetul nu va fi unul discreţionar. „Bugetul va fi aşa cum îl vrea majoritatea din consiliul judeţean. Dorim să demonstrăm prin acest gest celor care până acum nu au înţeles că suntem o alianţă care are forţa de a se manifesta ca atare. Nu procedăm discreţionar, aşa cum procedează guvernul Boc, pentru că în atitudinea noastră primează întotdeauna grija faţă de cetăţeni. Suntem convinşi că şi cetăţenii administraţiilor teritoriale care au votat PDL regretă că s-au lăsat păcăliţi şi nu dorim ca în mod nedrept ei să ajungă în postura de pedepsiţi. Suntem convinşi că în următoarele alegeri ei vor fi votanţii noştri”, a mai spus Robu.

 

Comentarii

comentarii