Acasă Administraţie Nicolae Robu a constatat ceea ce timișorenii văd zilnic: ”Sistemul de transport...

Nicolae Robu a constatat ceea ce timișorenii văd zilnic: ”Sistemul de transport în comun din Timișoara nu merge bine”

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu nu este mulţumit de funcţionalitatea sistemului de transport în comun şi-l aşteaptă pe directorul RATT Ioan Goia la raport. Pe de-o parte, fluxul traseelor mijloacelor de transport în comun s-a schimbat faţă de cel de dinainte de ’90, pe unele trasee oamenii au renunţat, de-a dreptul, să mai aştepte troleibuzele, pentru că vin la distanţe foarte mari de timp, şi preferă să o ia pe jos, pe de altă parte sistemul se dovedeşte cam nerentabil, mulţi dintre cei puţini care folosesc aceste mijloace de transport în comun necompostând biletul.

În unele cazuri, chiar dacă sunt de bună credinţă, fie nu ajung să-şi valideze legitimaţiile, pentru că taman atunci este aglomeraţie la aparat, fie până ajung la aparat, trebuie să coboare.

„Am făcut şi acel experiment cu transportul în comun gratuit, pentru a  încuraja folosirea lui. CLT a acordat gratuitate pentru o perioadă, dar s-a constatat că costurile ar fi prea mari, iar numărul de călători nu a crescut semnificativ. (…). Au apărut noi fluxuri în oraş. (…). Nu merge bine sistemul de transport în comun”, spune primarul Nicolae Robu, care adaugă că îl va chema (din nou) pe domnul Goia să explice ce se întâmplă, pentru că lumea este nemulţumită.

Chiar foarte nemulţumită, mai ales dacă este obligată să folosească zilnic sau de mai multe ori pe zi un tramvai, un troleu sau un autobuz. Se aşteaptă în staţii foarte mult (pentru că cei de la RATT i-au spus edilului-şef că „nu este solicitată de călători linia respectivă” şi de aceea se mai şi scot tramvaie de pe anumite linii, în loc să se introducă mai multe), sunt insalubre, cu mirosuri nu doar de transpiraţii în sezonul cald, ci şi din altele, pentru că nu există aerisirea corespunzătoare în cele (multe) vechi, care au porţiunea de geam ce poate fi deschis foarte mică, mai sunt şi hoţi de buzunare, iar costul unui bilet (2 lei) nu e nici pe departe unul foarte ieftin, mai ales dacă ai vreo 4 drumuri de făcut zilnic.

„Trebuie să mai vină tramvaie reabilitate. Avem 14 trimise şi încă nu ne-a venit niciunul, 20 de autobuze noi am dat dispoziţie să se mai cumpere, aşteptăm şi minibuzele. Le facem pe toate. Am plătit, de când sunt primar, autobuzele şi troleibuzele comandate în administraţia trecută, pentru că atunci era doar licitaţia făcută. Pentru un total de 80 de mijloace de transport moderne plata s-a făcut în mandatul meu”, mai spune edilul.

Comentarii

comentarii