Acasă Actualitate Nicolae Robu, cu biciul pe angajaţii primăriei. Salarii diminuate la Urbanism și...

Nicolae Robu, cu biciul pe angajaţii primăriei. Salarii diminuate la Urbanism și redeschiderea ”listei rușinii”

1149
DISTRIBUIȚI

Noua lege a salarizării le aduce angajaţilor Primăriei Timişoara surprize de la 1 februarie, astfel că edilul se va uita din nou peste prezenţa la locul de muncă, iar unii dintre cei de la Urbanism, care nu s-au ocupat aşa cum trebuia de dosarele pentru ”taxa pe paragină” vor avea lefuri diminuate. El s-a arătat nemulţumit şi de faptul că birocraţia continuă să mai poarte pe drumuri cetăţeni.

”Este foarte simplu să primeşti o documentaţie amplă, să constaţi că o chichiţă nu e în regulă şi să spui că se respinge (cererea, n.r.) după 30 de zile. Omul nici nu ştie care e problema. Eu le cer cu totul altă conduită, să interacţioneze, să semnaleze oamenilor ca e acea problemă’. (…). Voi face ajustări salariale acolo unde va fi cazul. Acum sunt foarte hotărât ca de la 1 februarie salariile câtorva persoane din Direcţia de Urbanism să fie diminuate. Sunt unii care îşi fac datoria şi nu este motiv să aibă salarii mai mici (…)”, spune Nicolae Robu.

Tot de la 1 februarie, edilul spune că va monitoriza când vin angajaţii primăriei la locul de muncă sau dacă pleacă din timpul programului. El spune că până acum nu a prea avut pârghii de sancţionare, dar noua lege a salarizării îi permite şi să stimuleze, dar şi să sancţioneze, de la caz la caz.

Anul trecut primarul a publicat o listă cu circa 30 de angajaţi care au absentat de la locul de muncă, dar unii dintre ei au constestat lista, pe motiv scă tocmai au intrat în concediu, iar edilul nu a fost anunţat.

Comentarii

comentarii