Acasă Administraţie Nicolae Robu dă cu flit: Centrul istoric va fi gata la timp

Nicolae Robu dă cu flit: Centrul istoric va fi gata la timp

DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-rosie-aproape-gataPrimarul Nicolae Robu le-a bătut obrazul, vineri, celor care l-au criticat virulent în ultimul an, cum că nu va reuşi să încheie lucrările de reabilitare şi de modernizare a Centrului istoric. Până aici le-a fost cu critica, pentru că lucrările mari sunt gata, iar până la finele lui noiembrie se mai fac lucrări de finisaj.
„La sfârşitul lunii noiembrie, în mod normal vom avea toată pavarea finalizată. Spun în mod normal, pentru că nu ştim cum va fi vremea. dacă va fi aşa cum e prognozată, atunci vom reuşi să finalizăm tot ce înseamnă pavare”, a spus primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri.
Pentru luna decembrie mai rămân operaţiuni de finisaj, de mobilare stradală, la iluminatul stradal. Practic, pe partea de punere în valoare a descoperirilor arheologice se va lucra mai mult în decembrie, pentru că acest act adiţional la proiect a venit destul de târziu, date fiind procedurile şi durata pe care a avut-o procesul de cercetare arheologică.
Mult a fost, puţin a mai rămas.
„Cât de nedrepte au fost aprecierile negative ale celor care nu au făcut niciodată nimic în viaţa lor!”, a spus primarul, referindu-se la cei care l-au criticat în toate felurile, că nu va termina proiectul, iar timişorenii vor trebui să suporte din buzunarul lor (bugetul local) „răscumpărarea” contravalorii finanţării europene.
Proiectul este estimat la circa 15 milioane de euro şi a presupus reabilitarea a patru pieţe (Pieţei Baroc sau Unirii, Libertăţii, Ţarcului şi Sfântul Gheorghe) şi a zece străzi adiacente, urmând să schimbe radical faţa centrului istoric al oraşului, mai ales că un alt proiect, care va demara într-un orizont apropiat de timp, include şi reabilitarea faţadelor celor opt palate istorice din vatra cetăţii.
În acest şantier e inclusă reabilitarea Centrului istoric şi cea a Pieţei Unirii, pe care primăria doreşte să le promoveze ca principale puncte de atracţie turistică, pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.
În proiect sunt preconizate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere şi de reorganizare a traficului în spaţiile publice din perimetrul vizat, de reabilitare, de modernizare şi de reorganizare a spaţiilor publice, inclusiv mobilier urban, precum şi reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public şi reţele de telecomunicaţii.

Comentarii

comentarii