Acasă Actualitate Nicolae Robu dă vina pe gafele de comunicare ale unor persoane, membri...

Nicolae Robu dă vina pe gafele de comunicare ale unor persoane, membri PNL, și pe alăturarea PNL / PSD pentru eşecul său în alegerile locale de duminică

DISTRIBUIȚI

Candidatul Alianţei PSD-PNL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, care s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele electoratului, a ţinut să mulţumească celor care l-au votat şi a dat vina, pentru eşecul său, pe gafele de comunicare sau pe alăturarea PNL de PSD, în Timişoara. 

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, de luni seară, Nicolae Robu subliniază că faţă de acum 4 ani, duminică a obţinut cu peste 12.000 de voturi mai mult.

”Stimaţi 40.116 timişoreni care mi-aţi dat votul ieri, 09.06.2024. Da, atâţia aţi fost: 40.116! Şi ţin să vă mulţumesc din tot sufletul pentru încrederea pe care mi-aţi arătat-o ieri. Faptul că aţi fost cu 12.520 mai mulţi ca în 2020 pentru mine înseamnă enorm. Cu atât mai mult, cu cât această creştere rezultă în urma unor pierderi de multe mii, probabil peste 10.000 de voturi prin:

– Imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL şi trecerea în tabăra Fritz a unui nr important de membri PNL şi simpatizanţi ai lor

– Alăturarea cu PSD, ştiut dezavuată în Timişoara, de numeroşi membri şi simpatizanţi PNL

– Gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL

– “Măiestria” cu care dl Fritz a ştiut să inducă ideea că eu aş fi “Robul”clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pt cine vrea să ştie adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 – 2020, dl Fritz fiind, ca şi cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie.

12.520 e mult, mai ales în condiţiile date. Totalul de 40.116 voturi câte am obţinut înseamnă şi el mult, dar… nu destul”, a scris Robu.

Nicolae Robu a menţionat că şi numărul voturilor principalului său contracandidat, Dominic Fritz au crescut ca număr faţă de 2020.

”Dl Fritz a crescut şi el -culmea, chiar aşa, după prestaţia jalnică avută!-, dar, doar cu 3.632 de voturi, deşi a beneficiat -nu avem  cuantificări să ştim cu cât- de punctele 1-4 de mai sus”, a scris Robu.

Nicolae Robu le-a adresat mulţumiri celor care l-au votat.

”Asta e, stimaţi timişoreni, eu vă mulţumesc mult pt tot. Vă sunt profund recunoscător că mi-aţi fost alături şi regret enorm că n-am reuşit să câştig, pt a face, cu suportul dv, din postura de Primar, ca oraşul nostru să aibă un alt curs, unul normal, pozitiv, de care să ne bucurăm cu toţii, noi, toţi locuitorii săi! Programul meu pt Timişoara anilor 2024 – 2028 şi ce-am lăsat în urmă din perioada 2012 – 2020 sunt convins că au stat la baza opţiunii dv pentru mine. Chiar e un program care ar fi săltat Timişoara la înalte cote, la cote binemeritate şi garantat tangibile, dat fiind potenţialu-i”, a mai scris fostul edil.

Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara, este câştigătorul acestui scrutin cu 51.910 voturi (49,65%), indică datele parţiale. Pe locul al doilea s-a situat candidatul Alianţei PSD-PNL, Nicolae Robu, cu 39.421 voturi (37,7%).

Comentarii

comentarii