Acasă Actualitate Nicolae Robu, despre tăierea cablurilor: ”Aseară am vrut să dau un semnal...

Nicolae Robu, despre tăierea cablurilor: ”Aseară am vrut să dau un semnal de fermitate”

1196
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara va continua folosirea ghilotinei pentru îndepărtarea cablurilor aeriene din centrul oraşului, pentru că în curând va intra în reabilitare şi modernizare infrastructura edilitară din Piaţa Operei, dar şi pentru ca anul 2021, al CCE, să nu găsească oraşul acoperit de reţeaua de cabluri.

Acesta a fost mesajul primarului Nicolae Robu, în conferinţa de presă de marţi.

„Legat de lansarea campaniei de îndepărtare a cablurilor, mă mir de tupeul pe care unii îl au, să facă pe victimele. Anul 2009 era termenul limită până la care trebuiau îndepărtate acele cabluri, dar aceşti operatori de servicii nu au catadicsit să pună în aplicare prevederile HCL. Până când să le tot transmitem notificări fără a se întâmpla nimic? De când sunt eu primar s-au creat canalizaţii speciale pentru cabluri, în centrul istoric. Unele firme RCS-RDS, Telecom, UPC au propriile tubulaturi. Nu este problema noastră cum se rezolvă acum această problemă. Aseară am vrut să dau un semnal de fermitate”, a spus Nicolae Robu.

El a adăugat că pe unii operatori i-a primit în audienţe să-i amâne până la 1 martie, dar nu s-a întâmplat nimic. „Dacă tu, ca firmă, urmăreşti doar profitul maxim şi nu te interesează legislaţia şi obligaţiile pe care le ai faţă de acel oraş! Sunt stâlpi cu peste 200-300 de cabluri, înclinaţi puternici, care pot cădea oricând. Nimeni ni şi-a pus această problemă. Timişoara nu e ţara nimănui! Îmi pare foarte rău pentru timişorenii care au de suferit, tendinţa e să fie nemulţumirile îndreptate spre primar. Eu am asumat acest lucru, chiar dacă nemulţumirile ar trebui să fie la adresa operatorului.

Haideţi să fim solidari în a-i obliga pe aceşti operatori să îşi respecte obligaţiile. Eu sunt loial oraşului şi-mi fac datoria faţă de oraş. Ştiu că i-am supărat pe unii că le-am demolat garajele. La Michelangelo, Jiul, Popa Şapcă Mărăşti, Stan Vidrighin eram în pericol să pierdem proiectele europene din cauza acestor cabluri”, a detaliat primarul.

Primarul a anunţat că în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare edilitară în Piaţa Operei şi nu este normal să vină aceşti operatori, după încheierea lucrărilor şi să lase dezastru în urma lor.

„Este o situaţie pe care o vom gestiona prin eficienţa ghilotinei, dacă nu merge cu vorba bună. Nu cred că tubulaţiile nu sunt capabile să suporte un număr rezonabil de cabluri. Cei care vor să-şi facă tubulaţii proprii, să solicită autorizaţie, le-o dăm rapid de tot, există tehnologii moderne care nu trebuie nici să spargă, dar trebuie plătit pentru asta (iar operatorii nu caută decât profit, n.r.)”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii