Acasă Politica Nicolae Robu: ”Este o regulă în PNL, că primarii în funcţie sunt...

Nicolae Robu: ”Este o regulă în PNL, că primarii în funcţie sunt susţinuţi pentru un nou mandat”

928
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PBL Timiş, Nicolae Robu, a încercat să dreagă busuiocul pe marginea unor discuţii din filială, potrivit cărora s-ar încerca renunţarea la susţinerea actualilor parlamentari PNL Alina Gorghiu, Pavel Popescu şi Ben Oni Ardelean pentru viitoarele alegeri parlamentare, pe motiv că nu le-ar trece prin vene “sânge de timişorean”.

Nicolae Robu a recunoscut că nu i se poate imputa niciunuia dintre parlamentarii de Timiş, fără a-i nominaliza, că ar fi lipsit din teritoriu sau că nu ar fi susţinut interesele partidului şi ale judeţului, dar nici nu a negat că nu ar fi existat voci care să ceară acest lucru, dar în opinia sa, principala prioritate de acum nu sunt alegerile parlamentare, ci prezidenţialele care trebuie câştigate de PNL, care-l susţine pe Klaus Iohannis.

“La mai multe întâlniri ale noastre şi la una recentă, cu primarii (PNL, n.r.), dar şi în anumite discuţii informale s-a adus în discuţie acea nemulţumire că la parlamentare sunt puşi pe liste candidaţi care nu provin din filială.

Unii colegi ar vrea să ştie cum se va proceda data viitoare. A avut loc o discuţie care ar fi trebuit să rămână internă. Spun limpede: ştiţi care sunt parlamentarii veniţi din afară. Nu i-a acuzat nimeni că nu muncesc, că nu sunt prezenţi încercând să onoreze funcţia de parlamentar. Era o discuţie de ce în filiala Timiş să fie ocupate poziţii eligibile de pnl-işti veniţi din altă parte. Nu este momentul să tranşăm acum acest subiect, dar nici nu putem nega că nu există discuţii pe acest subiect”, a explicat Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri, de la partid.

El a reamintit pe scurt că se întâmplă ca Biroul Naţional al PNL să ia decizia ca anumiţi candidaţi să ocupe poziţii eligibile în filiale ale partidului, iar primarii vor să ştie.

“Dacă această decizie devine una instituţionalizată nu este normal să vină în ultimul moment şi să aflăm atunci că există o reacţie de respinge a respectivei persoane din partea filialei. Cel mai important lucru pentru orice liberal raţional trebuie să fie acum câştigarea alegerilor prezidenţiale de către actualul preşedinte Klaus Iohannis, susţinut de PNL. Nu ar trebui să existe nicio altă miză din partea niciunui pnl-ist, ci singura miză trebuie să fie câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. Trebuie să-l susţinem şi ca un partid serios, unit, nu frământat în mize mărunte, pentru binele ţării. De aceea, Klaus Iohannis trebuie să câştige alegerile prezidenţiale”, a spus Nicolae Robu.

Preşedintele PNL Timiş a mai afirmat că liderul PNL Ludovic Orban nu a trasat linii directoare speciale pentru liberalii din Timiş, ci linii care sunt valabila la nivel naţional.

“Nu este nimic spectaculos sau de scandal. Au fost discuţii fireşti. (…) Nu e vorba despre aşa ceva (linii directoare pentru PNL Timiş, n.r.), ci sunt linii de urmat pentru tot partidul, cu toţii să ne pregătim pentru alegerile prezidenţiale”, a explicat Robu.

El a mai adăugat că pentru funcţiile de primari “este o regulă în PNL, că primarii în funcţie sunt susţinuţi pentru un nou mandat, inclusiv la nivelul PNL Timiş avem o astfel de hotărâre. Noi mizăm pe rezultate bune”.

Comentarii

comentarii