Acasă Actualitate Nicolae Robu: ”Eu, rector şi senator, nu am făcut instructaj de protecţia...

Nicolae Robu: ”Eu, rector şi senator, nu am făcut instructaj de protecţia muncii, când am adunat gunoiul din oraş”

1110
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a găsit explicaţii la faptul că este criticat de scoaterea “în forţă” a angajaţilor serviciilor din subordinea primăriei, pentru curăţarea oraşului: “Unii sunt deranjaţi că se intră în normalitate, pentru că dispare o temă”.

Edilul a afirmat că nu i-a fost uşor să iau decizia respectivă, dar nu avea altă alternativă şi nu puteam lăsa oraşul în să se cufunde în mizerie, cu sute de mii de cetăţeni care să inspire praf.

“Nu a fost o surpriză pentru mine că am fost atacat, că am pus oameni care nu au în fişa postului să facă curat pe străzi, dar oamenii au fost extraordinari şi le mulţumesc, după cele patru zile de campanie, în care peste 250 de oameni s-au implicat şi au înţeles să se implice pentru curăţenia oraşului. M-a durut sufletul să văd la doar câteva ore de la curăţenie, să văd mizerii aruncare pe jos, chiar dacă nu în abundenţă, dar deranjant”, a explicat edilul.

Primarul s-a umplut de indignare când a văzut mucuri de ţigară pe jos şi şerveţele, pahare din plastic sau chiar sticle lăsate pe pietonală şi susţine că atunci a luat decizia de a cere Poliţiei Locale să aibă permanent agenţi în civil prin tot oraşul, dar cu precădere în zonele mai populate.

“Am cerut să se aplice amenzi fără menajamente celor care nu au conduită civilizată. Mereu am crezut că se pot rezolva lucrurile cu vorba bună; unii înţeleg şi ştiu ei înşişi să fie civilizaţi, dar avem şi o parte care se comportă sfidător la adresa oraşului şi trebuie măsuri punitive pentru aceştia. Poliţia Locală va aplica amenzi celor care murdăresc oraşul. Vom fi necruţători şi poliţia va depune eforturi şi mai mari pentru depistarea celor care creează acele depozite ilegale”, a detaliat primarul.

Întrebat fiind de presă despre legalitatea ca “un civil” să aplice amenzi, Nicoae Robu a răspuns că poliţiştii pot fi în civil, de exemplu, în timpul liber.

“Avem noi grijă să fie legali. Civilii vor anunţa poliţia în uniformă. Trebuie să devenim responsabili. Unii sunt deranjaţi când văd că lucrurile merg bine în oraş, când se găsesc soluţii, ca să aibă teme de atac”, a răspuns primarul.

Legat de faptul că “voluntarii primăriei” nu au avut protecţia muncii făcută pentru a mătura străzile, primarul le-a explicat: “Dacă protecţia muncii li s-a făcut? Dar nimeni nu a fost deranjat când elevii au făcut muncă voluntară, când eu, rector şi senator, am adunat hârtiile. Nimeni nu mi-a făcut protecţia muncii, dar când Robu cere acest lucru, sunt atacat că nu li s-a făcut instructaj pentru protecţia muncii. A fost un moment critic şi va fi depăşit. Păi, este corect să fie prezentat oraşul ca o groapă de gunoi? Acum mai există dar sporadic, nu se mai poate spune că este inundat de gunoaie”.

Din aprilie, vor începe să lucreze şi cei de la firma de salubritate, iar “cetăţenii vor aprecia dacă eu am făcut bine sau rău”, a conchis primarul.

 

Comentarii

comentarii