Acasă Politica Nicolae Robu îi cere lui Ludovic Orban să voteze noul Cod administrativ....

Nicolae Robu îi cere lui Ludovic Orban să voteze noul Cod administrativ. Președintele PNL spunea că legea ”are consecinţe extrem de grave asupra funcţionării democraţiei”

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, le-a transmis pe facebook un apel la unitate tuturor colegilor săi liberali din ţară, iar lui Ludovic Orban îi reproşează că greşeşte dacă se împotriveşte adoptării noului Cod administrativ, chiar dacă este propunerea PSD, întrucât i-ar ajuta pe primari.

“APEL CĂTRE LIBERALI!

Stimaţi colegi, Trăim vremuri tulburi, sunt convins că o simţim cu toţii, de la lideri, la simplii membri! Vom putea ieşi din aceste vremuri puternici, vom putea deveni învingători, doar dacă înţelegem corect realităţile şi coborâm în ele din “înaltele” sfere ale discursului steril, retoricii în limbaj de lemn, conduitei străine de agenda cetăţeanului, străină de însăşi identitatea care ne-a consacrat! În plus, dacă vom înţelege că PSD e încă şi, din păcate, va mai rămâne în viitorul apropiat puternic în pofida prostiilor pe care le face, în pofida sfidării cu care guvernează -a sfidării mai ales la adresa cercurilor elitiste ale societăţii!-, că electoratul de dreapta e fragmentat între PNL, USR şi MRÎ şi nu-i de unde să ne îndestulăm fiecare dintre aceste trei forţe! ?Şi mai ales: DACĂ VOM FI UNIŢI!

Aşadar, haideţi să lăsăm disputele interne, ambiţiile personale, vanităţile, frustrările şi orice ar putea face rău partidului şi să tragem cu toţii în aceeaşi direcţie, pentru o Românie mai bună, pentru un PNL mai puternic! Avem o conducere aleasă cu peste 80% din voturi! În jurul EI trebuie să fim uniţi, indiferent cum am fost poziţionaţi la alegerile din care ea a rezultat! Ea trebuie ajutată să conducă, ajutată să conducă mai bine, căci este extrem de mult loc în acest sens -eu spun lucrurilor pe nume!-, trebuie ajutată, nicidecum deturnată spre lupte interne!

Aşadar, încă o dată: UNITATE!

P.S. Vreau să vin chiar acum cu un ajutor concret spre conducere, exact în spiritul celor de mai sus: domnule Preşedinte, dragă Ludovic, daţi parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ! El nu este perfect, evident -este oare ceva perfect pe lumea asta?!-, dar reprezintă un important pas înainte în legislaţia administraţiei publice! Un partid puternic nu-şi stabileşte linia de conduită prin negarea a tot ce vine de la adversari, ci î?şi permite să spună inclusiv că este de acord cu adversarii, atunci când aceştia -oricât de răi ar fi!- vin cu câte un lucru bun sau măcar relativ mai bun! Codul penal e una -acolo am făcut foarte bine că ne-am opus şi trebuie să ne opunem în continuare răului pe care îl face ţării PSD-, codul administrativ e alta! Aţi greşit că nu aţi consultat primarii partidului ÎNAINTE de a stabili poziţia PNL faţă de Codul administrativ -cine oare poate aprecia mai pertinent o astfel de lege decât cei ce fac administraţie la cel mai înalt nivel?!-, dovediţi că sunteţi tare corectând greşeala făcută şi schimbând poziţia PNL! Un astfel de gest ar fi un semn de tărie, vă asigur şi nicidecum unul de slăbiciune!”, spune Nicolae Robu, îmtro postare pe facebook.

Ludovic Orban a anunţat în urmă cu o lună că liberalii nu susţin modificările la Codul administrativ, prin care se repolitizează funcţia publică.

“Suntem împotriva acestui Cod administrativ pentru că repolitizează funcţia publică, pentru că dă frâu liber politizării agresive a administraţiei şi duce la îndepărtarea oricărui principiu corect care poate să stea la baza funcţionării administraţiei publice în România. (…). Pentru că menţine acelaşi sistem centralist de până acum, pentru că întăreşte şi repolitizează funcţia de prefect, retransformând prefectul într-o funcţie similară funcţiei de prim-secretar de pe vremea comunistă. (…). Politizează practic numirile în funcţiile de conducere de la nivelul serviciilor deconcentrate, dând frâu liber clientelei de partid să conducă fără niciun fel de exigenţă profesională, fără niciun fel de concurs, ci doar prin bunul plac al partidului de guvernământ să subordoneze administraţia şi să transforme administraţia într-un instrument politic al partidului de guvernământ acest lucru având consecinţe extrem de grave asupra funcţionării democraţiei”, spunea Ludovic Orban.

Comentarii

comentarii