Acasă Actualitate Nicolae Robu împlinește, astăzi, 65 de ani. Aniversarea, marcată pe facebook cu...

Nicolae Robu împlinește, astăzi, 65 de ani. Aniversarea, marcată pe facebook cu o înregistrare a primarului din 1992

3406
DISTRIBUIȚI

Primarului Timișoarei, Nicolae Robu, împlinește astăzi, 28 mai 2020, 65 de ani. Născut în 1955, în comuna Bocsig, cel care în ultimii opt ani de zile a fost edilul-șef al municipiului de pe Bega a fost, înainte de 2012, prorector și rector la Universitatea Politehnică din Timișoara, încă din 1990.

Robu a fost ales prorector de patru ori, în 1990, 1992, 1996 și 2000, iar rector, de două ori, în 2004 și 2008. În 2012, intrând în politică de partea PNL, acesta a schimbat scena, dar a continuat să câștige alegeri. Despre acel moment Robu spunea, într-o conferință de presă din luna februarie:

„Ce mă gândeam, poate, pe atunci? Că vreau să fiu ministrul Educației! (…) După trei ani de muncă de convingere am decis să candidez la alegerile locale din partea PNL. Eram singurul din partid care putea câștiga. Tocmai de aceea nu am vrut să candidez, pentru că știam că voi câștiga!”.

Chiar cu o zi înainte de aniversarea sa de 65 de ani, pe 27 mai, pe rețele de socializare a început să circule o înregistrare cu prorectorul și șeful de lucrări Nicolae Robu, la festivitatea de absolvire a promoției 1992. În aceasta, vedem un Robu mai suplu, mai „mustăcios” și fără pleată. Totuși, pe când avea 37 de ani, din cele aproape patru minute înregistrate, se înțelege că actualul primar era, încă de pe atunci, implicat în lirică, „cunoașterii luciferice” și ”idei noi, inițial respinse”.

Prorectorul Robu vorbea, în 1992, prezentându-și materiile, despre cum „orice început este un sfârșit”, conceptul „cunoașterii luciferice” a lui Lucian Blaga sau cum „de obicei, ideile noi nu sunt acceptate fără reacții inițiale de respingere”. Singura lui problemă, în discursul de la acel moment, era, după cum spune în înregistrare: „Vă rog să-mi scuzați vocea, sunt puțin răgușit pentru că fumez prea mult”.

În 2020, la 28 de ani de la acel moment, primarul Robu are alte probleme, de la autoritățile române care nu-i permit să își materializeze toate promisiunile din 2012 la proprietarii clădirilor istorice pe care „îi doare în cot”, de la cele legate de poluarea din Timișoara la cele legate de noile trotuare, fiind implicat în certuri pe mai multe fronturi, de la cele cu fostul rector al UPT, Ioan Carțiș, la cele mai vechi, dar revenite în actualitate, cu presa locală.

Comentarii

comentarii