Acasă Politica Nicolae Robu, încrezător în coagularea noului PNL

Nicolae Robu, încrezător în coagularea noului PNL

240
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 9Copreşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, se arată încrezător că noua structură politică, PNL, rezultată din fuziunea PNL cu PDL, se va consolida şi-şi va câştiga statutul de cea mai puternică forţă politică de dreapta din judeţ.
„Le-am prezentat oamenilor un proiect politic mai amplu, fiind pentru prima dată după 1990, când forţele de dreapta nu au mai apărut în mod distinct în alegeri, ci împreună, într-un proiect de fuziune, nu într-o alianţă electorală. (…). Acum suntem o singură forţă semnificativă de dreapta, PNL”, afirmă Nicolae Robu.
Liderul liberal susţine că la nivelul filialei există contacte tot mai strânse şi seă parcurge faza de omogenizare a partidului, în acest scop fiind organizate şi acţiuni de socializare, un prim astfel de moment fiind cel de joi seara, când foştii PDL-işti şi liberalii tradiţionali au sărbătorit împreună victoria lui Klaus Iohannis pentru Cotroceni.
„Am avut o acţiune de socializare în cadrul căreia am sărbătorit victoria. Evenimentul a reuşit să fie unul de mai bună cunoaştere între noi, de apropiere şi de omogenizare a noii structuri politice create”, a spus Robu.
El recunoaşte că nu este uşor să creezi un partid cu o unitate şi cu o consistenţă suficient de înalte pentru ceea ce trebuie să fie o structură, de orice natură ar fi ea, pornind de la două structuri, fiecare cu cultură organizaţională proprie, cu orgolii, cu individualităţi, care sunt preocupate şi să-şi prezerve statutul de până acum.
„Noi vrem să gestionăm cu înţelepciune această victorie şi în perioada imediat următoare să punem la punct noul PNL Semnele pe care le-am putut culege din contactele avute până acum sunt foarte încurajatoare în acest sens. Simt că în Timiş nu vor fi probleme, că noul PNL, în configuraţia sa nouă, are toate premisele să fie o forţă redutabilă, care va domina viaţa politică a judeţului”, a explicat Nicolae Robu.
El a precizat faptul că foştii PDL-işi îşi vor alege copreşedintele în noul PNL, proces în care liberalii tradiţionali nu intervin. „Partea care a fost PDL îşi va desemna copreşedintele, după demisia lui Constantin Ostaficiuc, funcţie care acum este deservită de secretarul general, Dan Popa”, a mai adăugat Robu.

Comentarii

comentarii