Acasă Actualitate Nicolae Robu: „Investim în educație și în cultură! Timișoara va fi, din...

Nicolae Robu: „Investim în educație și în cultură! Timișoara va fi, din nou, orașul tinerilor!” (P)

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.

Nicolae Robu va face investiții majore în școlile și în liceele din Timișoara și va relansa viața culturală a orașului. „Timișoara este un oraș cu potențial! Întotdeauna a fost! Eu împreună cu echipa mea o să îi redăm strălucirea de altădată. Timișoara va fi, din nou, orașul tinerilor. Vom investi masiv în educație, pe de-o parte, și vom revitaliza viața culturală a orașului, pe de altă parte! Am pregătit proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ și construirea de altele noi. În ceea ce privește viața culturală, îmi doresc ca Timișoara să le ofere din nou locuitorilor săi posibilități de relaxare și de recreere, prin participarea la activități culturale de calitate. Vom munci pentru acest lucru și pentru a ne recăpăta statutul de oraș cu viață culturală bogată”, a spus Nicolae Robu.

În ceea ce privește proiectele pentru zona educației, Nicolae Robu, care candidează la Primăria Timișoara susținut de cele mai puternice partide politice din România, PSD și PNL, va transforma radical și va moderniza clădirile în care funcționează unități de învățământ: „Voi finaliza noile corpuri de clădire de la Școala Generală 30, noua clădire a Liceului Waldorf, noua clădire a Școlii Generale 13. Voi construi sala de sport a Colegiului Național Bănățean. Voi construi, cu fonduri europene, Campusul Regional de Învățământ Dual. De asemenea, am în plan, în regim de urgență, construirea sau cumpărarea de clădiri pentru grădinițe în toate cartierele în care nu avem la momentul de față”.

Nicolae Robu are în plan și construirea a două obiective de investiții foarte așteptate de timișoreni: o sală polivalentă cu 16.000 de locuri și noul stadion „Dan Păltinișanu”.

În ceea ce privește zona culturală și de tineret, Nicolae Robu va dezvolta infrastructura pentru cultură. „Pentru a relansa viața culturală a Timișoarei, primul obiectiv important este identificarea și amenajarea unei locații în aer liber pentru evenimente culturale și de divertisment de anvergură. De asemenea, voi crea un consiliul consultativ al tinerilor și centre de tineret în cartiere. Tot pentru tineri, voi subvenționa accesul la evenimente culturale și sportive”, a explicat Robu.

Comandat de PNL Filiala Timiș (Alianța PSD-PNL)

CMF: 21240015

Comentarii

comentarii