Acasă Actualitate Nicolae Robu le cere parlamentarilor PNL să facă amendamente pentru finanţarea guvernamentală...

Nicolae Robu le cere parlamentarilor PNL să facă amendamente pentru finanţarea guvernamentală a proiectului naţional TCCE2021

649
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că le va cere parlamentarilor PNL de Timiş să facă amendamentele necesare pe care Guvernul să le ia în considerare înaintea supunerii la vot a proiectului de buget, pentru finanţarea proiectului naţional Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021.

“Mi-ar fi plăcut să găsesc în proiect (de buget – n.r.) obiectivele şi sumele care fac obiectul Legii 198/2019, de aprobare a OUG 42/2019 privind proiectul naţional, şi accentuez faptul că este naţional, Timişoara CCE, sume care se ridică la un total de 43.352.557 lei pentru anul 2020, dintr-un total de 105.879.824 lei aprobaţi şi ei, până în anul 2022, dar mi-au fost explicate raţiunile tehnice pentru care nu s-a putut asigura aceasta”, a spus Nicolae Robu.

Edilul a apreciat că important este că, în discuţia avută pe subiect cu premierul Ludovic Orban, acesta a înţeles importanţa finanţării proiectului TCCE 2021 încă de la început de an, în primul rând pentru că municipalitatea are foarte multe obiective de rezolvat din banii respectivi, iar timpul este deja foarte înaintat, dar şi pentru că proiectul este permanent monitorizat de Comisia Europeană.

“Sunt lucruri angajate instituţional de Guvernul României, inclusiv în raport cu Comisia Europeană şi timpul este foarte scurt. În al doilea rând, forul european ne monitorizează în privinţa stadiului obiectivelor şi virării banilor de către fiecare partener, respectiv guvern, primărie, consiliu judeţean şi, desigur, nimeni nu doreşte ca la monitorizare Guvernul României să iasă la fel de prost ca în timpul guvernării PSD. Prin urmare, la solicitarea mea, parlamentarii PNL de Timiş vor face amendamentele de rigoare, iar Guvernul le va lua în considerare în etapa definitivării proiectului înaintea supunerii sale la vot pe procedura anunţată”, a detaliat Nicolae Robu. (sursa: Agerpres)

Comentarii

comentarii