Acasă Actualitate Nicolae Robu mai pune trei etaje pe parcarea CJT. Pentru că doar...

Nicolae Robu mai pune trei etaje pe parcarea CJT. Pentru că doar el se pricepe la proiecte mari, de anvergură

1820
DISTRIBUIȚI

După promisiunile de ridicare a mai multor parcări mici, printre blocuri, primarul Nicolae Robu aruncă mănuşa spre CJT, care a anunţat că vrea să ridice o parcare cu 7 etaje, în centrul oraşului, pe locul fostului centru de recrutări, spunându-le că nu sunt în stare să facă parcarea. Şi ca să-i întreacă pe cei de la Judeţ, edilul „supraetajează” parcarea de la 7 la 10 nivele.

Primarul spune că îşi pune la dispoziţia CJT toată priceperea pentru a vedea gata parcarea trainică în buricul oraşului.

„De ani de zile acel teren ultracentral stă nefolosit. E folosit la sol, pe un spaţiu neamenajat, unde parchează maşinile. Vreau să facem împreună cu CJT (parcarea, n.r.) nu cu 7 etaje. CJT vorbeşte deja de câţiva ani (de parcarea aceea, n.r.), CJT care nu prea are vocaţia de a realiza astfel de proiecte. Nici nu are prerogative pentru aşa ceva. Dacă privim ne în urmă, niciunul dintre preşedinţi nu a lăsat în urmă proiecte mari, de anvergură, pentru că nu intra în sarcina CJT”, spune Nicolae Robu.

Şi tocmai pentru că administratorii judeţeni ”nu se pricep la proiecte”, potrivit primarului Nicolae Robu, edilul Timişoarei propune un parteneriat între CJT şi PMT, unl vine cu terenul, celălalt cu priceperea.

„Tocmai pentru că lucrurile stau astfel, cred că ar fi bun un parteneriat cu PMT şi am face acolo o parcare nu numai cu 7 etaje, ci cu 10, de exemplu, pentru că regimul de înălţime al zonei permite. Se poate schimba autorizaţia deja primită de CJT, se pot schimba toate, pentru că (…) ceea ce se realizează este pentru uz pe termen lung. (…). Eu îmi ofer disponibilitatea la cooperare, nu vreau să ne pierdem în dispute politicianiste”, explică Robu.

Preşedintele CJT, Călin Dobra, anunţase luni că dată fiind criza de locuri de parcare din Timişoara, pe acel loc se va construi o parcare cu circa 500 de locuri, cu magazine la parter.

„Ţinând cont de problemele cu parcarea din centrul Timişoarei, acolo fiind o proprietate a CJT, este un obiectiv prioritar pe lista de investiţii, un obiectiv care poate aduce bani în plus la buget. Şi acum avem o sumă de aproximativ 1 milion de lei, bani care vin prin Direcţia de Prestări Servicii. Realizarea acestei investiţii nu poate aduce decât beneficii şi o să le cerem specialiştilor să se pronunţe asupra celei mai bune soluţii. Cred că ni se va da o înălţime de 7 niveluri, până la nivelul clădirii Materna. Am solicitat deja certificatul de urbanism”, anunţase Călin Dobra.

Comentarii

comentarii