Acasă Actualitate Nicolae Robu: ”Ne-a obligat Curtea de Conturi să recuperăm prejudiciul de la...

Nicolae Robu: ”Ne-a obligat Curtea de Conturi să recuperăm prejudiciul de la Sorin Grindeanu”

1562
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu susţine că nu mai ştie nimic despre recuperarea prejudiciului de la fostul viceprimar PSD, Sorin Grindeanu, şi că demersul primăriei de acţionare în instanţă a fost impus de o măsură a Curţii de Conturi.

“Ne-a obligat măsura Curţii de Conturi. Eu personal nu am pretins eu că ei au creat prejudicii. Asta ne cere măsura Curţii de Conturi”, spune primarul Nicolae Robu.

Potrivit unor surse, dosarul nu a primit încă un prim termen, o problemă fiind că primăria a ieşit din termen şi s-a prescris termenul în care putea deschide acţiunea, cele întâmplate datând din 2010.

“Noi nu facem lucruri de ochii lumii, mai ales eu! Sunt cât se poate de direct. Acţiunea s-a deschis atunci când aparatul de specialitate… şi sper că cei responsabili au avut grijă să fie în termen. Nu ştiu să spun dacă e grav să s-a ieşit din termen, dar presupun că nu e în regulă. Eu le atrag atenţia în nenumărate rânduri, prin note interne şi avem o structură care monitorizează punerea în practică a măsurilor Curţii de Conturi, să nu se iasă din termene. Am şi dovezi scrise în acest sens, plus mulţi care pot depune mărturie. Chiar dacă noi nu suntem de acord cu acele măsuri, dacă rămân hotărâri definitive, ele trebuie aplicate instituţional”, a explicat Nicolae Robu.

În vara trecută, primăria anunţa că a deschis în instanţă o acţiune pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei, care ar fi fost produs de fosta conducere a instituţiei, respectiv, de fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza, dar şi de alţi funcţionari publici, prin închirierea unor autoturisme.

Edilul spunea că în perioada 2009 – 2012, primăria a închiriat 12 maşini/autoturisme de la Regia de Transport Timişoara, aflată în subordinea instituţiei.

Comentarii

comentarii