Acasă Administraţie Nicolae Robu: ”Nu primarul a pierdut procesul cu Curtea de Conturi ci...

Nicolae Robu: ”Nu primarul a pierdut procesul cu Curtea de Conturi ci Primăria Timișoara”

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a respins definitiv, miercuri 4 octombrie, recursul formulat de Primăria Municipiului Timişoara prin primar, CLT şi Nicolae Robu împotriva Curţii de Conturi, privind finanţarea sportului timişorean.

„Curtea de Apel Timişoara respingere recursul formulat de reclamanţii recurenţi Municipiul Timişoara Prin Primar, Primarul Municipiului Timişoara, Consiliul Local al Municipiului Timişoara, Robu Nicolae, împotriva sentinţei civile nr.2/05.01.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr.1661/30/2016 în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Judeţului Timiş, Curtea de Conturi a României. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă. (…)” spune soluţia Curţii de Apel Timişoara din 4 octombrie.

Joi 5 octombrie, primarul Nicolae Robu a postat pe pagina sa de facebook un răspuns pentru, probabil, „neghiobii” (din presă, desigur) care şi-au permis să spună că domnia sa ar fi vinovat de vreo finanţare ilegală a cluburilor sportive din Timişoara. Pentru că nu e vorba doar de Poli.

„În lungul timpului, am avut parte de o mulţime de calomnii de la tot felul de neghiobi care se autoproclamă jurnalişti, fără a avea, de fapt, nimic în comun cu importanta şi demna de tot respectul profesie de jurnalist. Sunt uluit, acum, să văd cum îşi permit unii să lanseze în spaţiul public titluri de genul “Nicolae Robu găsit vinovat de finanţarea ilegală a cluburilor sportive din Timişoara”, când, în realitate, lucrurile stau, de fapt, astfel:

Primăria Timişoara -nu Primarul!- a pierdut în instanţă procesul cu Curtea de Conturi prin care Primăria a cerut anularea raportului Curţii de Conturi prin care aceasta afirma că sumele acordate de la bugetul local pentru cele patru cluburi sportive organizate ca ong-uri, cu Consiliul Local membru asociat -fotbal, handbal, baschet şi rugby- reprezintă prejudiciu şi trebuie recuperate.

Consecinţa: Raportul Curţii de Conturi rămânând valabil, el trebuie pus în practică. Asta înseamnă, în primul rând, “stabilirea întinderii prejudiciului”, la ora actuală neexistând o suma precisă, ci doar o estimare a auditorului Curţii de Conturi, întrucât instanţele de judecată nu s-au pronunţat asupra acestui aspect în procesul încheiat. Iar după stabilirea respectivă trebuie demarată recuperarea, după un anumit grafic.

Accentuez că nu a fost vorba nicio clipă în acest proces despre vreo vinovăţie a cuiva! De fapt, procesul a fost iniţiat de Primărie. Eu, ca Primar, în niciun caz nu am greşit, nefăcând altceva decât să pun în practică cu bună-credinţă, cu corectitudine şi NUMAI ŞI NUMAI ÎN INTERES PUBLIC hotărâri de consiliu local girate de legalitate de o mulţime de jurişti: secretarul Primăriei, juriştii Primăriei, juriştii Prefecturii şi judecătorii care au emis Hotărârile Judecătoriei de aprobare a statutelor şi actelor constitutive ale celor 4 ong-uri. Abia dacă aş fi refuzat să pun în practică respectivele hotărâri m-aş fi făcut culpabil, culpabil de atitudine abuzivă!

Dragi polişti, Poli merge mai departe, aşa cum a mers din 2015, DOAR CU BANI PRIVAŢI, CA ECHIPĂ A COMUNITĂŢII ŞI NU A CUIVA ANUME! Ce este greu de înţeles şi acceptat este, însă, cum pot fi, în aceeaşi ţară, considerate legale finanţările din bani publici în alte oraşe şi comune şi doar în Timişoara nu! Apropo, următorul meci îl avem cu Chiajna, unde finanţarea de la Primărie e la ea acasă! Nu de mult am jucat cu Voluntari, unde de asemenea finanţarea de la Primărie e la ea acasă! Şi mă opresc aici, deşi lista e mult mai lungă!”, spune Nicolae Robu pre pagina sa de facebook.

 

În urma sentinţei definitive date de Curtea de Apel Timişoara, Primăria Timişoara a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, care trebuie să recupereze 35 de milioane de lei de la ACS Poli şi alte trei cluburi.

Primăria Timişoara a dat în judecată Curtea de Conturi Timiş după ce instituţia a întocmit, în 2015, un raport conform căruia finanţarea cluburilor sportive organizate sub formă de asociaţii având printre membri fondatori Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, în perioada 2012-2015, a fost făcută ilegal. Consiliul Local Timişoara a finanţat ACS Poli Timişoara, BC Timişoara, HC Politehnica şi Timişoara Saracens. Prejudiciul calculat de inspectorii Curţii a fost de peste 35 de milioane de lei.

PMT a contestat raportul Camerei de Conturi Timiş, dar Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor nu i-a dat dreptate.

Comentarii

comentarii