Acasă Politica Nicolae Robu nu se teme de adversari, în alegeri

Nicolae Robu nu se teme de adversari, în alegeri

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu copresedinte PNL Timis 07„Eu nu mă tem de nimeni şi de nimic. De cine să mă tem?”, declară primarul Nicolae Robu, referindu-se la alegerile pentru un nou mandat de primar al Timișoarei, care vor avea loc în anul 2016.
Voci sunt multe, mai ales social-democrate sau ale unor foști liberali, care acum bat la porți politice închise, pentru că nimeni nu are nevoie de ei, dar care susțin, ba în conferințe de presă, ba pe facebook, că „Robu poate fi ușor învins, pentru că a făcut greșeli (a tăiat copaci ca să se refacă infrastructura numeroaselor străzi reabilitate sau care nu au văzut până acum asfaltul în viața lor, după care a repopulat cu mai mulți arbori zonele respective) sau, mai mult, că nu a făcut nimic bun în mandatul său. Dincolo de faptul că aceia care îl critică sunt, într-adevăr, activi doar pe facebook, dar mari anonimi în performanțe, sunt un fel de „dădace prin casă”, care n-au idei, dar se mânie ușor când văd performanțele altora și atunci devin „iuți la mânie și degrabă vărsători de sânge nevinovatu”. Altminteri, sunt inactivi.
Dacă privim proiectele Consiliului Județean Timiș propuse pe finanțări europene și anunțate cu surle și trâmbițe, dar de care s-a ales praful, tragem concluzia că este importantă și persoana care pune în practică proiectul și urmărește finalizarea lui.
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara la Timișoara că doreşte ca social-democraţii locali să găsească „un candidat care să fie mai bun decât Nicolae Robu pentru a câştiga Primăria Timişoara”.
PSD Timiș a și găsit careul de candidați: Sebastian Răducanu (preşedintele PSD Timişoara-n.r.), Marius Craina (directorul Spitalului Judeţean Timişoara-n.r.), deputatul Florin Bîrsăşteanu sau chiar ministrul-deputat Sorin Grindeanu (preşedintele PSD Timiş – n.r.). Numai că pe Sebastian Răducanu am înțeles că nu-l prea lasă tata Răducanu, care consideră că juniorul este mult prea educat pentru tirul vorbelor grele la care este supus un primar, doctorul Bîrsășteanu se pare că ar dori să se aștearnă pe activitatea medicală, Marius Craina are destule de făcut în Spitalul Județean. Rămâne Sorin Grindeanu, singurul care, cel puțin până în momentul de față cred că ar fi dispus (a se citi obligat departid) să intre în cursă. Nu știm dacă o va și câștiga. Până acum, electoratul timișorean s-a dovedit a fi unul, prin excelență, de dreapta, iar faptul că am avut și câțiva viceprimari din PSD (Grindeanu sau Stoia), nu înseamnă că au fost preferați de alegători, ci au ajuns în funcții în urma unor trocuri politice care au loc, uzual, între grupurile de consilieri locali, după alegeri).
Urmărind jocul de gleznă (de baionetă) a generalului Oprea, ar fi posibil să aflăm că alianța PSD-UNPR-ALDE va propune un candidat-„surpriză veche” al UNPR, de exemplu Ion Răducanu, pentru fotoliul de pe Bd. Loga nr. 1. ALDE nu are local niciun „bărbat” pentru o astfel de cursă. Tribunul nu mai e. Cât despre doamna Grapini, eterna doritoare de funcții politice bine plătite, suntem siguri că nu va da Bruxelles-ul pe atât de „urâtul” oraș de provincie numit Timișoara. Fotoliul de acolo e asigurat pe încă vreo 4 ani, iar Capitala Europei îi oferă o șansă în plus: nimeni nu sesizează când face greșeli gramaticale în limba română.

Comentarii

comentarii