Acasă Actualitate Nicolae Robu, o nouă idee controversată: vrea fosta vilă a lui Ceauşescu

Nicolae Robu, o nouă idee controversată: vrea fosta vilă a lui Ceauşescu

866
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a fost interesat să închirieze sau să cumpere fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, pentru ca municipalitatea să amenajeze acolo noi săli de clasă, astfel încât elevii de la şcolile din centrul oraşului să nu mai aibă cursuri după amiaza.

Până una-alta, edilul recunoaşte că primăria nu are alte soluţii rapide decât şcoala în container.

“Nu vom putea rezolva problema 100% (ca din toamnă să nu se mai facă şcoală după amiaza, n.r.) Noi avem proiecte şcolare. Am făcut foarte multe extinderi de spaţii de învăţământ, avem în lucru acum o mulţime de noi construcţii pentru şcoli, foarte multe. Cu toate acestea, nu putem face faţă, pentru că la câteva şcoli din zona centrală a oraşului se înscriu foarte mulţi copii şi realmente, noi nu putem înmulţi spaţiile de învăţământ în ritmul în care creşte numărul de clase. În zona centrală nu avem (spaţii libere, n.r.). Suntem dispuşi inclusiv să închiriem tocmai să facem să le fie mai uşor copiilor şi părinţilor. Am vrut să cumpărăm acel spaţiu (fostul liceu de telecomunicaţii, n.r.), nu ştiu ce intenţii sunt cu acel spaţiu, nu este proprietatea noastră, ci a Poştei Române. Noi suntem dispuşi să închiriem, să cheltuim pentru copiii noştri.

Mi-am arătat interesul şi pentru fosta casă a lui Ceauşescu unde am fi putut amenaja un număr de clase. Din păcate, nu avem spaţii, dacă le-am avea, le-am închiria sau chiar cumpăra, aşa cum am cumpărat tot campusul Colegiului Bănăţean (25 de milioane de lei). Construim peste tot. Dar până atunci, soluţia este – am şi aprobat săptămâna trecută la rectificarea de buget – aducerea de containere care oferă condiţii excepţionale, de care părinţii sunt încântaţi, pentru că acele săli de clasă din container sunt mai bune decât alte săli pe care le avem noi. Cumpărăm câte (containere, n.r.) putem”, a afirmat primarul Nicolae Robu, miercuri, într-o emisiune la Radio Timişoara.

Comentarii

comentarii