Acasă Politica Nicolae Robu: ”PNL nu are locomotivă pentru europarlamentare. PRM îl avea pe...

Nicolae Robu: ”PNL nu are locomotivă pentru europarlamentare. PRM îl avea pe Vadim, iar PSD pe Ion Iliescu”

853
DISTRIBUIȚI

Liderul liberalilor timişeni, Nicolae Robu, continuă să susţină că PNL nu are în momentul de faţă o “locomotivă” pentru europarlamentare şi că cei din conducerea partidului trebuie să ţină seama că liberalii nu se votează între ei, ci sunt votaţi de cetăţeni. De aceea, ar trebui să ţină cont de ceea ce spun alegătorii. Iar aici s-ar înscrie cu prioritate europarlamentarii care au deja experienţa şi prestaţia fără reproş a Bruxelles-ului, precum şi primarii sau parlamentarii care e clar că au fost preferaţi de comunitate.

Preşedintele Klaus Iohannis, pe care PNL l-a susţinut şi-l va susţine pentru un nou mandat la Cotroceni, nu intră în discuţie, pentru că e clar peste scorul PNL, dar nu poate fi implicat în campanie.

Nicolae Robu, care l-a avut alături în conferinţa de presă de vineri pe predecesorul său la şefia filialei, eurodeputatul Cristian Buşoi, a continuat să susţină că “Cristian Buşoi este unul dintre aceştia şi susţin să se regăsească din nou pe o poziţie eligibilă, pentru că nu oricine are vocaţie, competenţe pentru a fi un bun europarlamentar. Pe de altă parte, trebuie să ţinem seama că noi nu avem o locomotivă şi nici nu avem de unde să o găsim, indiferent cât am căuta-o şi în afara partidului”.

El a mai susţinut pentru poziţii eligibile nume precum cele ale liberalilor Daniel Buda, Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi senatoarea Alina Gorghiu, despre aceasta având cuvinte de apreciere ca fostă şefă a partidului, cu experienţă de cânt era foarte tânără şi pe care PNL Timiş a susţinut-o pentru senatul României. Astfel, cum nu ar susţine-o şi pentru europarlamentare?

În ceea ce priveşte locomotivele care au adus scor partidelor în campanii electorale, Nicolae Robu i-a menţionat pe Ion Iliescu pentru PSD, pe Traian Băsescu pentru PD(L), pe “răposatul” Corneliu Vadim Tudor pentru PRM sau pe Gigi Becali pentru PNG. Nu a uitat nici de cel pe care altădată PNL l-a susţinut la guvernare, tehnocratul independent Dacian Cioloş, care azi se dovedeşte a fi un bun “vânător” politic.

Comentarii

comentarii